Dienstenbond CNV

Voortgang van het Sociaal Plan Maetis Arbo
24-11-2004

Vandaag hebben wij (CNV Dienstenbond) opnieuw overleg gehad met uw werkgever over het sociaal plan 2005. Wij hebben afspraken kunnen maken over het grootste deel van het sociaal plan zoals; begeleiding van werk naar werk (outplacementtraject), de financiële vergoeding bij ontslag en vrijstelling van arbeid bij boventalligheid. Een en ander in de lijn van het huidige sociaal plan.

Over outsourcing hebben wij een apart artikel opgenomen (art. 8) waarin een aantal uitgangspunten worden geformuleerd om de sociale gevolgen voor de werknemers bij en na de overgang naar de nieuwe partij zoveel mogelijk op te vangen. Uitgangspunt daarbij is om een gelijk arbeidsvoorwaardenpakket te realiseren. Vrijdag as. overleggen wij over de nog openstaande punten en zullen dan uitgebreide informatie aan u verstrekken t.a.v. het sociaal plan. Tevens wordt het sociaal plan ter instemming voorgelegd aan de leden.

Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh. Dit kan per e-mail rotterdam@cnvdibo.nl of telefonisch (010)2651111. Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden.