Dienstenbond CNV

Sociaal Plan Start/USG definitief
24-11-2004

Het principe-akkoord over wijzigingen in het Sociaal Plan en de Verplaatsingsregeling is op 16 november 2004 in Gouda voorgelegd in een personeelsbijeenkomst & aansluitende ledenvergadering. Het principe-akkoord ziet met name toe op wijzigingen in de baangarantie voor collegas van 55 jaar en ouder. Er bleek nagenoeg unanieme ondersteuning voor het principe-akkoord.

Achtergrond
De werkzaamheden die nu in Gouda worden uitgevoerd komen te vervallen of worden verplaatst naar Almere. Op deze situatie is al een tweetal regelingen van toepassing: het Sociaal Plan 2001-2003 Start Holding en de Verplaatsingsregeling 2003 Start Holding. Beide regelingen zijn verlengd voor 2004 en/of voor het opvangen van de consequenties die voortvloeien uit het Masterplan voor de backoffice. De beide regelingen blijven van toepassing op de collegas van 55 jaar en ouder van Start Uitzendbureau, United Restart en USN.

Inhoud
De met ons overeengekomen aanpassingen in het Sociaal Plan en de Verplaatsingsregeling kennen de volgende uitgangspunten:
* De baangarantie blijft bestaan: aan de medewerker wordt primair een uitwisselbare of passende functie aangeboden.
* Wanneer deze niet aanwezig is, wordt een zo geschikt mogelijke functie aangeboden.

* In ieder geval wordt een functie in Almere aangeboden.
* Wanneer de medewerker meer dan 75 kilometer of een uur enkele reis moet reizen kan hij/zij de functie weigeren.
* Wanneer de medewerker de functie in Almere accepteert, is hij/zij een meerreizende werknemer in de zin van de Verplaatsingsregeling. In aanvulling op de Verplaatsingsregeling zijn nadere afspraken gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld om de compensatie van extra reiskosten en extra reistijd.

* Wanneer de medewerker de functie in Almere weigert, is hij/zij boventallig in de zin van het Sociaal Plan. In aanvulling op het Sociaal Plan zijn nadere afspraken gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld om de termijn waarin begeleiding plaats kan vinden en de lengte van de periode van loonaanvulling.

Als u geïnteresseerd bent in de volledige teksten van de overeenkomst, dan kunt u deze hier downloaden.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer (023)5651052.