Gemeente Den Haag

november 2004
De Haagse Ontmoeting tientallen bijeenkomsten in de stad op woensdagavond 24 november (16 november)

De afgelopen weken is er in Nederland veel gebeurd. Wat aanvankelijk nog ver weg leek te zijn, is na de gebeurtenissen in het Laakkwartier voor veel Haagse burgers dichtbij gekomen. Het College van Burgemeester en Wethouders biedt daarom een podium aan alle burgers van de stad om hun gevoelens en ervaringen te uiten en te bespreken wat burgers zelf kunnen bijdragen om verandering te brengen in het ontstane wij-zij gevoel. In alle stadsdelen worden bijeenkomsten georganiseerd onder de noemer: 'De Haagse Ontmoeting'. Het College van B&W verwacht dat er tientallen bijeenkomsten zullen plaatsvinden.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met tal van organisaties in de stad, zoals welzijnsinstellingen, buurt- en clubhuizen, religieuze organisaties een groot aantal maatschappelijke organisaties (bijvoorbeeld Bureau Discriminatiezaken, Stek, MCI, Stichting Boog en Importante).

De Haagse ontmoeting
De Haagse ontmoeting vindt plaats op woensdagavond 24 november van 20.00 uur tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De locaties worden de komende dagen bekend gemaakt via posters in de stad, internet www.denhaag.nl/haagseontmoeting en de lokale media.

Op diverse plaatsen in de stad worden ook nu al bijeenkomsten belegd om de ervaringen van de afgelopen weken te bespreken, bijvoorbeeld in buurten of op scholen. Het College van B&W vindt dit uitstekende initiatieven. Er blijkt in deze weken veel behoefte te zijn aan ontmoetingen in de stad. Daarom heeft het gemeentebestuur ook deze bijeenkomsten georganiseerd.