Politie Limburg-Zuid

Datum ( woensdag 24 november 2004

Sittard; 7-jarig gewond bij aanrijding

Dinsdagmiddag omstreeks 12.30 uur vond er op de Godsdalstraat in Sittard een aanrijding plaats waarbij een 7-jarige jongen uit die plaats ernstig gewond raakte. Het slachtoffertje werd met vermoedelijk een dubbele beenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht.

Het slachtoffertje maakte deel uit van een groep kinderen die over het trottoir rende. Op zeker moment rende het jongetje de weg op liep en tegen de zijkant van de auto aan.

Maastricht; politie houdt oplichter aan

Dinsdagmiddag omstreeks 14.25 uur werd in een winkel aan de Wycker Brugstraat in Maastricht een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man probeerde in de zaak te betalen met een gestolen creditcard. Na de aanhouding van de man bleek dat het hem in twee Sittardse zaken gelukt was om met de gestolen creditcard iets te kopen. De man verklaarde dat hij de creditcard had gevonden.

Schinveld; automobilist vlucht bij controle

Maandagmiddag omstreeks 13.50 uur wist een 30-jarige inwoner uit Hoensbroek tijdens een politiecontrole te vluchten. Een motoragent controleerde de man op de Echterbaan in Schinveld en vroeg hem naar zijn rijbewijs. Op zeker moment sloeg de zenuwachtige man de agent het transactieboekje uit zijn handen. Vervolgens zette hij het op een lopen, zijn auto en mobiele telefoon achterlatend. Bij controle bleek dat de man geen rijbewijs heeft. De auto van de Hoensbroekenaar is veiliggesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; aangehouden met drugs

Dinsdagavond omstreeks 23.40 uur werden op de Karel de Vogelstraat in Maastricht drie mannen (23, 27 en 35 jaar) uit Bitburg (D) en Lanaken (B) aangehouden. Het drietal werd betrapt bij het verhandelen van drugs. Bij hen troffen agenten 25 gram harddrugs aan. In verband met deze aanhouding werd in een Maastrichtse woning o.a. ruim een kilogram harddrugs aangetroffen.

Heerlen; hennepplantage in voormalig bankgebouw

Dinsdagmiddag werd in de kluis van een voormalig bankgebouw aan de Markt in Hoensbroek een hennepplantage aangetroffen. In totaal werden bijna 1200 hennepplanten en de bij de plantage behorende apparatuur in beslag genomen. Tegen een 49-jarige inwoner uit Heerlen wordt proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat hij het pand had gehuurd voor bijna 1200 Euro per maand en de plantage kortgeleden had aangelegd.

Internet www.politie.nl
Email communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --