Persberichten woensdag

's-Hertogenbosch 24-11-2004

BOETES OPENSTAAN

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn ouderlijke woning. De man had nog ruim 2800 aan boetes openstaan. Hij is ingesloten.

VIER AANHOUDINGEN BIJ HENNEPKWEKERIJ

Rosmalen De politie heeft dinsdag drie mannen, 24, 25 en 26 jaar oud en een 30-jarige vrouw, allen uit Polen aangehouden in woning aan de Kruisstraat in Rosmalen. In het pand trof de politie in zes ruimtes een hennepkwekerij aan. In totaal werden 1349 hennepplanten inbeslaggenomen. Daarnaast werd ook de apparatuur inbeslaggenomen. Bij de 24-jarige man werd een busjes traangras aangetroffen. Ook dit is inbeslaggenomen. De verdachten zijn inverzekeringgesteld en de politie onderzoekt de zaak.

INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond twee Bosschenaren, 17 en 19 jaar oud, aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt bij een poging inbraak in een woning aan de Burgemeester de Bekkerstraat in s-Hertogenbosch. Een getuige belde de politie omdat hij twee mannen op het dak zag lopen. De direct ter plaatse gekomen politie kon de twee verdachten aanhouden even verderop aanhouden. Tevens werd hun auto inbeslaggenomen. Ze zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 26-jarige Bossche vrouw is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had sieraden weggenomen uit een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

OP HETERDAAD BETRAPT BIJ DIEFSTAL BROMFIETS

s-Hertogenbosch Dankzij een oplettende burger kon de politie dinsdagavond twee Bossche jongens 17 en 13 jaar oud aanhouden. Een getuige zag dat de jongens op de Zuid Willemsvaart een bromfiets probeerde weg te nemen en belde de politie. Het Bossche bike-team was snel ter plaatse en kon op basis van het opgegeven signalement de twee jongens aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. De brommer liep schade op.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Een 39-jarige Bossche automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag betrapt op het rijden onder invloed op de Parallelweg in zijn woonplaats. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Drunen Een 37-jarige automobilist uit Waalwijk is in die nacht betrapt op de Eindstraat in Drunen. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

DRONKEN MAN RIJDT DOOR NA AANRIJDING

Boxtel De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden in zijn woning. De man was even daarvoor op de kruising Brederodeweg/Schijndelseweg achter op de auto van een 42-jarige man uit Esch gereden. De inwoner van Boxtel is vervolgens weggereden zonder zijn naam bekend te maken. Maar bij de aanrijding bleef de kentekenplaat achter. De politie trof bij de woning van de man een auto met schade en zonder kentekenplaat aan. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Schijndel
Een 45-jarige man uit Schijndel is dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning. Hij had even daarvoor zijn 26-jarige buurman bedreigd. Tijdens het vervoer naar het politiebureau bedreigde de man ook de politieagenten. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Vught Op de N65 bij Vught betrapte de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 58-jarige automobilist uit Berlicum op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

DIEFSTAL AUTO

Uden
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf de Kerkstraat in Uden een rode Renault Clio weggenomen. De auto was voorzien van het kenteken LF-GC-98.

LEGE FLESSEN ACHTEROVER GEDRUKT

Uden
De politie heeft een 26-jarige inwoner van Eindhoven woensdagmorgen aangehouden. De man had zojuist in een winkel aan de Losplaats in Uden lege flessen uit het magazijn weggenomen en deze opnieuw ingeleverd bij de embalage. Vervolgens heeft de man bij de kassa de embalage bonnen ingeleverd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL AUTO

Veghel-
In de nacht van woensdag op donderdag zijn op de Meijerijgaarde twee mannen uit Venray aangehouden. Surveillerende agenten zagen een auto staan met daarin een persoon die, bij het zien van de politieagenten, hard wegrende. De auto had braakschade en is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Met behulp van een oplettende getuige konden korte tijd later de 25- en de 22-jarige verdachten worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Uden.

BEDRIJFSINBRAAK

Uden- Dinsdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Oostwijk. Daders vernielden een ruit van het pand. Uit het bedrijf is een kluis weggenomen.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Cuijk-
Dinsdag is in zijn woning in Cuijk een 43-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist een 38-jarige plaatsgenote met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

MOGELIJKE OPLICHTER ACTIEF

De politie heeft de afgelopen weken een aantal meldingen gekregen over een mogelijke oplichter die actief is in het Land van Cuijk. De man belt bij een willekeurig iemand aan en probeert door middel van slimme wisseltrucs de slachtoffers geld afhandig te maken. Zo vraagt hij of de bewoner hem met de auto naar een bepaalde plaats toe wil brengen en of hij wat geld kan lenen. Vervolgens belooft hij het geld terug te geven als ze op de plek van bestemming zijn. Daar laat hij de bewoner achter zonder terug te komen. Bij de politie zijn de afgelopen weken al drie van dergelijke meldingen binnengekomen.

De politie waarschuwt voor dit soort oplichters. Soms worden verschillende trucs gebruikt om bij u in huis te komen. Zo vraagt iemand om een glaasje water voor het innemen van medicijnen, of iemand heeft wisselgeld nodig voor de parkeerautomaat. Het is goed om een aantal vragen te stellen voordat u op een dergelijk verzoek ingaat. Zo kunt u vragen wie de persoon is en waarom de persoon bijvoorbeeld geld nodig heeft en waarom hij de vraag aan u stelt. Wanneer iemand de meter op komt nemen of het water komt controleren, adviseert de politie mensen altijd te vragen naar een legitimatie. Mocht u te maken krijgen met dergelijke verzoeken en u vertrouwt het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.