Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


24 november 2004


Harderwijk - verkeersongeval.


Een 16-jarige bromfietser uit Harderwijk verleende op dinsdag (23-11) rond 17.45 uur geen voorrang aan een 27-jarige fietsster uit Harderwijk. Het ongeval vond plaats op de kruising Westermeenweg en Voorste Wei. Vermoedelijk reed de fietsster zonder verlichting. Ze werd met letsel aan heup en benen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Heerde - Auto van de weg bij wegafsluiting

Een 24-jarige automobilist uit Heerde kon op dinsdag (23-11) rond 16.45 uur zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen voor een wegafsluiting op de Nieuwe Zuidweg in Heerde en botste tegen een markeringssteen. De man bleef ongedeerd. Hij reed vanuit de richting 't Harde en direct na de kruising met de Elburgerweg was de Nieuwe Zuidweg afgesloten vanwege schietoefeningen op het ASK. De automobilist week daarvoor uit naar rechts, probeerde nog de Elburgerweg op te rijden, maar raakte met zijn auto in de berm en botste vervolgens tegen een grote markeringssteen die in de berm lag. Door de schemering zag de automobilist de afzetting vermoedelijk te laat. De auto raakte aan de onderzijde zwaar beschadigd en moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Ermelo - doorrijden na aanrijding.

De politie zoekt naar getuigen van een doorrijden na aanrijding, waarbij een 15-jarig meisje uit Ermelo haar voet heeft gebroken.
Het meisje fietste op der Telgterweg en werd dinsdag (23-11) rond 15.30 uur nabij de spoorwegovergang aangereden door een onbekende automobilist. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek ze een gebroken voet te hebben. De politie werd pas 's avonds van het voorval in kennis gesteld en onderzoekt het incident. Over de toedracht is nog weinig bekend. Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Ermelo via 0900 8844.


Nunspeet - Niets er in - Niets er uit.

De politie heeft in het kader van het project "Niets er in - Niets er uit" auto's gecontroleerd en van flyers voorzien aan de Elspeterweg, Eperweg, Van Petersom Ramringweg en de Stakenberg. Van de 39 geparkeerde auto's waren er 21 in orde. Bij de overige auto's lagen er zichtbaar waardevolle goederen in de auto's en 1 auto was zelfs niet goed afgesloten.
De politie waarschuwt in deze langlopende actie om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten.


Harderwijk - Politie pakt winkeldieven XXL

Door de politie in Harderwijk zijn dinsdagmiddag (23-11) twee mannen opgepakt nadat ze bij een kledingzaak in de binnenstad probeerden een label van een broek te verwijderen. Na de ontdekking door het winkelpersoneel verlieten ze de winkel en maakten zich uit de voeten. Met medewerking van de Stadswachten werden de beide mannen in de Donkerstraat gesignaleerd. Ze werden aangehouden en in hun auto die in de Vuldersbrink stond, trof de politie een hoeveelheid nieuwe kleding, schoenen en een bestekcassette, met een waarde van ongeveer E 4000,- De goederen bleken eerder die dag te zijn ontvreemd uit winkels in Kampen, Zwolle en Harderwijk.
De twee, 55 en 24 jaar oud zijn afkomstig uit Leiden en Zagreb,.
De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie probeert de komende dagen om de gestolen goederen op aanwijzingen van de verdachten bij de gedupeerde winkeliers terug te bezorgen.


Epe - fietser raakt licht gewond.


Bij een aanrijding dinsdagmiddag (23-11) rond 16.45 uur op de Stationsstraat, raakte een
34-jarige fietser uit Utrecht licht gewond. Een autobestuurder uit Epe (leeftijd niet bekend) reed op de Stationsstraat en wilde op de kruising met de Hardenbrink linksaf slaan . Hij zag daarbij de fietser die van links kwam over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De fietser liep hierbij lichte verwondingen op.


Epe - inbraak in verenigingsgebouw.


Dinsdag (23-11) werd ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Zwartelandstraat. Van het gebouw werd een raam vernield. Weggenomen werden een hoeveelheid snoep, geld en lege flessen.


Putten - 57 bestuurders in de fout bij controle Putten


De politie heeft dinsdagmorgen (23-11) tussen 07.30 en 12.00 uur in samenwerking met de douane en de marechaussee een verkeerscontrole gehouden op de Brinkstraat in Putten.
Er werden 389 voertuigen gecontroleerd.

Hierbij werden 26 bestuurders betrapt op het niet dragen van autogordel.
Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x te hoge constructiesnelheid bromfiets, 2x niet gebruiken fietspad door bromfiets, 2x teveel decibels van een persoennauto, 3x kentekenbewijs niet bij zich hebben, 8x rijbewijs niet bij zich hebben, 1x verlopen APK, 3x verlopen rijbewijs, 1x onterecht voeren mistlichten, 1x niet hebben van losbreekreminrichting aanhangwagen, 4x niet handsfree telefoneren en 1x bestuurder bromfiets helmband niet vast.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --