Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 november 2004


APELDOORN - Fietser lichtgewond door aanrijding


Een 12-jarige Apeldoornse fietser raakte dinsdagmiddag (23/11) op het Kanaal Noord gewond door aanrijding met een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn. De automobilist passeerde rond 13.35 uur de jongen en raakte met de linker buitenspiegel de arm van de jongen die hierdoor ten val kwam. De jongen liep licht letsel aan de linker schouder op.


APELDOORN - Diefstal van kabel


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (23/11) vanaf een bouwplaats op de hoek van de Kennedylaan/Joost van de Vondellaan enkele haspels met kabel gestolen. Het gaat in totaal om circa 3 kilometer kabel met een waarde van 10.000 euro. De daders knipten een gat in het gaas van de omheining en kregen zo toegang tot de bouwplaats. Gezien het gewicht en de omvang van de haspels zijn deze vermoedelijk met een aanhangwagen of met een bestelauto vervoerd.


APELDOORN - Winkeldievegges gepakt


De politie heeft dinsdagmiddag (23/11) in een supermarkt aan de Adelaarslaan vier winkeldievegges (24, 28, 33 en 40 jaar) uit Rosmalen en Den Bosch aangehouden.
De vrouwen hadden diverse goederen als pakken frikadellen en flessen shampoo gestolen en in hun kleding verstopt. Personeel van de winkel betrapte de vrouwen en droeg hen over aan de politie die de dievegges overbracht naar het politiebureau en opsloot voor verder verhoor en onderzoek.


APELDOORN - Automobilist rijdt onverzekerd


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag (24/11) op de Lange Amerikaweg een 29-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die in een auto reed die onverzekerd bleek te zijn. De politie controleerde de man dinsdagmorgen vroeg rond 01.40 uur. Bovendien bleek dat de man nog enkele boetes had open staan. De politie nam de auto in beslag en geeft deze terug als de man zijn voertuig laat verzekeren.


UDDEL - Boetes bij controle scholenproject


De politie heeft dinsdagmiddag (23/11) bij een school aan Het Drie in totaal twaalf boetes gegeven aan ouders die hun kinderen in hun auto zonder gordel van school haalden. De politie controleerde rond 16.00 uur of de kinderen op de achterbank wel een gordel om hadden.


APELDOORN - Tweeëndertig bestuurders in de fout


De politie deelde dinsdagmiddag (23/11) bij een snelheidscontrole op de Jachtlaan tweeëndertig bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders van motorvoertuigen die de maximumsnelheid overtraden. 1.135 bestuurders van motorvoertuigen passeerden in de ochtenduren de controle. Van hen reden er 32 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --