FNV

voorjaarsoverleg

Veel Nederlanders gaan meer huur betalen.
Een groot deel van de Nederlanders krijgt met forse huurstijgingen te maken. De huren zullen het sterkst gaan stijgen in de populaire buurten, waardoor het verschil tussen arme en rijke buurten zal toenemen. Nederland heeft volgens de FNV een reputatie als het gaat om betaalbare huisvesting van goede kwaliteit, maar de plannen van staatssecretaris Dekker dreigen dit te veranderen. FNV-bestuurder Ton Heerts vindt de plannen onacceptabel. Een groot deel van de Nederlanders krijgt met forse huurstijgingen te maken. De huren zullen het sterkst gaan stijgen in de populaire buurten, waardoor het verschil tussen arme en rijke buurten zal toenemen. Nederland heeft volgens de FNV een reputatie als het gaat om betaalbare huisvesting van goede kwaliteit, maar de plannen van staatssecretaris Dekker dreigen dit te veranderen. FNV-bestuurder Ton Heerts vindt de plannen onacceptabel.

"Veel mensen zullen straks hun huur niet meer kunnen opbrengen. De staatssecretaris zegt dat ze dan maar moeten verhuizen, maar waarheen? Er is al een tekort aan betaalbare woningen. Ik roep de Tweede Kamer op om hier een stokje voor te steken."

De Huurdersvereniging Amsterdam heeft een kaartenactie gehouden en gisteren zeker 35 duizend ondertekende oproepen aan de Vaste Kamercommissie van VROM aangeboden. De Woonbond organiseert op 27 november een protestbijeenkomst in Utrecht. Dit en nog veel meer in het wekelijkse e-magazine van de FNV. FNV- e-magazine verschijnt iedere woensdag rond het middaguur en is geheel gratis. FNV e-Magazine 24 november 2004.htm