Politie Amsterdam-Amstelland

Grove snelheidsovertreding
24-11-2004. Dinsdagavond rond kwart voor elf arresteerden agenten op de rijksweg A1 ter hoogte van Muiden, een 18-jarige automobilist nadat hij 174 kilometer p/u reed waar 100 kilometer was toegestaan. De jeugdige bestuurder raakte zijn in juli 2004 behaalde rijbewijs kwijt. Hij zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden voor zijn racegedrag.
Overval op horecagelegenheid
24-11-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een horecaondernemer van een zaak aan het Legmeerplein in Uithoorn overvallen. Bij sluiting van de zaak omstreeks half twee werd de uitbater bij zijn auto tegengehouden door twee onbekende mannen. Zij waren gemaskerd en gewapend en dwongen de man weer het pand in. Hij werd beroofd van geld en goederen. Vervolgens vertrokken de daders lopend. De ondernemer bleef ongedeerd en waarschuwde de politie. De recherche is een onderzoek gestart.
Café-eigenaar doodgeschoten

24-11-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag is rond kwart over twaalf de 41-jarige eigenaar van een café in het winkelcentrum Kruidenhof te Diemen na een woordenwisseling neergeschoten. De man overleed ter plaatse. Enige tijd later arresteerde de politie, na een uitgebreide zoekactie, op een bedrijventerrein de vermoedelijke dader. De 43-jarige verdachte is naar een politiebureau overgebracht en ingesloten.

De verdachte was rond middernacht de enige aanwezige klant in het café en stond te gokken op een gokkast. Nadat de eigenaar aangaf dat hij zijn café wilde sluiten ontstond er een woordenwisseling. Plotseling haalde de verdachte een vuurwapen tevoorschijn en schoot enige malen op de eigenaar, die in de maagstreek werd geraakt. Hierna strompelde het slachtoffer het café uit en overleed voor de deur. De dader vluchtte te voet en werd een kwartier later op een bedrijventerrein in de omgeving van de Gooiseweg getraceerd. Agenten arresteerden de vermoedelijke schutter en troffen in zijn broeksband een vuurwapen aan. De man is in verzekering gesteld.
---