Gemeente Den Haag

november 2004
Burgemeester Deetman schrijft open brief aan inwoners Den Haag (19 november)

'Wat vorige week in Laak gebeurd is, heeft veel losgemaakt in de Haagse samenleving. Het geweld dat dagelijks via radio en tv de huiskamer binnenkomt, is heel dichtbij gekomen. Dit moet uiteraard gezien worden in relatie tot wat er in Amsterdam en elders in Nederland is gebeurd. De gebeurtenissen in Laak hebben geleid tot gevoelens van boosheid, verdriet en onzekerheid over de toekomst van onze multiculturele stad. Deze gevoelens moeten een plaats krijgen en ons tegelijkertijd inspireren om de handen ineen te slaan. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten alle burgers van deze stad een podium te bieden om hun gevoelens te uiten', aldus Deetman in zijn open brief aan de inwoners van Den Haag. Verder roept de burgemeester mensen op om een van de bijeenkomsten bij te wonen. 'Elkaar beter leren kennen is immers de basis om samen te leven. Kom daarom naar de ontmoetingen op woensdagavond. We gaan het samen doen. Ik reken op u.'

Op woensdag 24 november zijn er in de hele stad 28 bijeenkomsten. Daar kunnen inwoners van de stad met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen en emoties, maar ook over hoe Hagenaars met elkaar wat aan de spanningen kunnen doen.
De bijeenkomsten onder de noemer 'Haagse burgers ontmoeten elkaar' zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de zalen geopend.
Er is een bijeenkomst speciaal voor jongeren georganiseerd. Die bijeenkomst is in het Terra-college aan de Beresteinlaan 627 en begint om 1 9.00uur.

Om de bijeenkomsten bij de inwoners bekend te maken zullen de komende dagen spotjes te horen en te zien zijn op stadsradio en radio en tv west. Een advertentie in de Haagsche Courant van maandag vermeldt alle locaties. Daarnaast worden overal in de stad posters verspreid. En tenslotte is alle informatie te vinden op internet: www.denhaag.nl/haagseontmoeting