Gemeente Den Haag

november 2004
Plannen behoud Dibbetstraat niet haalbaar (23 november)

Het college van B&W heeft vandaag besloten geen aanvullende bijdrage te verlenen aan de plannen van de Bewonerscommissie Dibbetstraat voor het behoud van de panden. Uit de onderzoeken naar het behoud van de panden is gebleken dat er extra ingrepen noodzakelijk zijn om de panden bewoonbaar te houden.

Uit onderzoeken van twee partijen (Era-bouw en Woningbeheer) wordt duidelijk dat het niet mogelijk is om binnen de gestelde voorwaarden een renovatieplan uit te voeren dat kostenneutraal is. Op basis van deze onderzoeken heeft het college van B&W geconcludeerd dat het dan ook niet haalbaar is deze panden te behouden.

Het college betreurt het dat ondanks de vergaande inspanningen van de Bewonerscommissie de panden niet behouden kunnen blijven. Het is aan Staedion, de eigenaar van het complex, om binnen de normale kaders een toekomst voor de woningen uit te stippelen.

De bewonersorganisatie van het complex wordt vanmiddag op de hoogte gesteld van het collegebesluit door wethouder Marnix Norder. In de loop van de week krijgen alle bewoners hierover een brief.