Politie Zaanstreek-waterland


21:38 23-NOV-04
ZAANDAM, DR. H.G. SCHOLTENSTRAAT
Vrouw van tas beroofd
De politie onderzoekt een misdrijf waarbij een 58-jarige vrouw uit Zaandam van haar tas werd beroofd.
De vrouw fietste om ongeveer 19.00 uur in de richting van het Kalf en werd ingehaald door een bromfietser. De bromfietser griste de tas van het stuur van de fiets en ging verder richting woonwijk het Kalf. De verdachte werd omschreven als een vrij grote en brede man (hij leek te groot voor de bromfiets) gekleed in een blauw jack met een zwarte helm op met witte vlakken aan de zijkant en een rode streep. De bromfiets reed niet snel. Getuigen kunnen contact opnemen met wijkteam Oud Koog via 0900-8844.

07:40 24-NOV-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Man gepperd hond in beslag genomen
De politie heeft een hond in beslag genomen omdat de baas, een 49-jarige Assendelver, zich niet hield aan het muilkorfgebod. De hond heeft eerder gebeten en de gemeente heeft naar aanleiding van politierapportage de eigenaar opgedragen de hond bij het uitlaten te muilkorven. De eigenaar werkte niet mee en de agenten moesten pepperspray gebruiken en de verdachte aanhouden om de hond in beslag te nemen. Over eerdere incidenten met de hond en eigenaar is een dossier naar justitie verzonden. Dit geval wordt daaraan toegevoegd. De hond is in afwachting van de beslissing van justitie op een geheime plaats ondergebracht.

15:00 23-NOV-04
MONNICKENDAM
Te vroeg op de brommer
Een 15-jarige Monnickendammer is door de politie bekeurd omdat hij zonder helm op een bromfiets reed. Hij bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat en het voertuig was niet verzekerd. De bromfiets was fonkelnieuw en de jongen vertelde dat hij de bromfiets even moest uitproberen.

01:08 24-NOV-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT
Verdachte auto
Bij controle van een auto met buitenlands kenteken werd in auto gereedschap aangetroffen en twee grote jerrycans met brandstof. De 35-jarige man uit Aalten had geen verklaring voor het gereedschap, de brandstof en wat hij hier kwam doen. Het gereedschap is voor onderzoek in beslag genomen en de bestuurder is heengezonden.

02:40 24-NOV-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Verdachte auto
De politie heeft twee mannen van 28 en 48 jaar aangehouden omdat zij zich verdacht gedroegen en gereedschap bij zich hadden. De mannen hebben geen vaste woonplaats in Nederland. Behalve het gereedschap werden in de auto acht flesje parfum aangetroffen en een mobiele telefoon. De verdachten zijn ingesloten.


08:32 24-NOV-04
WORMERVEER, ESDOORNLAAN
Brand in woning onthult hennepplantage
De politie heeft de deur ingetrapt van een woning waar rook uit het dak kwam. Beneden bleek niemand aanwezig en boven woedde een felle binnenbrand. De brandweer heeft de brand geblust en er bleek verder niemand in het pand aanwezig. Na ventilatie van het pand ontdekte de politie op de eerste verdieping een hennepplantage met 100 planten. Op zolder is een plantage van 200 planten gevonden. De eigenaar van de woning heeft zijn pand via een tussenpersoon verhuurd. Naar de huurder wordt door de politie een onderzoek ingesteld. De plantages zijn, voor zover niet verbrand, in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd.

08:48 24-NOV-04
KROMMENIE, MIRANDASTRAAT
Autokraak
Een personenauto is opengebroken en de radio met cd-speler zijn er uit gesloopt. De 20-jarige eigenaresse heeft de auto dinsdagavond laat geparkeerd en de volgende ochtend vroeg bleek behalve de stereo een mapje met twintig cd's verdwenen. De autokraker heeft de auto vermoedelijk met een stuk ijzerdraad opengekregen.


---- --