Ingezonden persbericht


Utrecht, 24 november 2004

WELZIJNSORGANISATIE COMBIWEL AMSTERDAM MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMER VAN HET JAAR 2004

Als afsluiting van het jaarcongres van de MOgroep heeft Jetta Klijnsma, jurylid en wethouder Den Haag, de jaarlijkse prijs van Maatschappelijk Ondernemer van het Jaar 2004 uitgereikt aan Combiwel in Amsterdam. Klijnsma: 'de organisatie, onder directeurschap van Hans Zuiver, heeft een aangeboren gevoel voor kansen, oplossingen, brede samenwerking, alternatieve financiering, risicodeling, kortom: ondernemerschap'.

Combiwel werkt onder andere in De Pijp in het stadsdeel Oud-Zuid. De Pijp is een zeer diverse en multiculturele wijk. Er komen steeds meer ouderen met dementie. Er is achterstand voor jongeren, ouders, ouderen en allochtonen. Er bestaat een brede noodzaak voor welzijnswerk voor alle leeftijden. De jury spreekt waardering uit voor de integrale kijk op de wijk en complimenteert Combiwel met vier diensten:


- Ontmoetingscentrum De Pijp. Opvang voor dementerende en ondersteuning van mantelzorgers.
- De Community School. Een unieke combinatie van basisschool, buurthuis, voorschoolse speelzalen, naschoolse opvang en maatschappelijke diensten.
- Project Speleman. Kinderen (tot 10 jaar) krikken hun zelfvertrouwen op om te voorkomen dat zij op latere leeftijd problemen krijgen.
- De Gouden Koets. Een kinderdagverblijf in een winkelcentrum voor reguliere en flexibele opvang.

De prijs is een bronzen beeld van kunstenaar Milo Magnani.

Perscontacten:
Gemma Lenders, 030-298 34 42 of 06 - 53 32 37 59.
Juryrapport: www.mogroep.nl onder NIEUWS