Ryanair

News Release

24.11.04

ryanair breidt routenetwerk in italie

uit gratis vluchten voor gestrande volare passagiers

Ryanair, Europa's Nr.1 low fares airline heeft vandaag nieuwe uitbreidingsplannen in Italië bekend gemaakt en helpt daarmee honderd duizenden ontredderde passagiers als gevolg van de ondergang van Volare afgelopen vrijdagavond.

Ryanair's Deputy Chief Executive, Michael Cawley heeft deze plannen vandaag in een persconferentie in Milaan gepresenteerd. De belangrijkste punten zijn:


1. Ryanair heeft een nieuwe twee-dagelijkse vlucht van Parijs (Beauvais) naar Venetië (Treviso) aangekondigd. Dit is de 65ste internationale route van en naar Italië en hierdoor vliegt Ryanair inmiddels naar negen van de elf internationale routes die voorheen door Volare werden verzorgd. Ryanair verzorgt de meeste routes met een hogere frequentie en heeft lagere tarieven dan Volare.

Volare Routes Ryanair Routes
Milaan-Barcelona Milaan (Bergamo)-Barcelona (Gerona) Milaan-Parijs Milaan (Bergamo)-Parijs (Beauvais) Milaan-Praag Geen Service
Milaan-Valencia Milaan (Bergamo)-Valencia
Rome - Barcelona Rome (Ciampino)-Barcelona (Gerona) Rome-Parijs Rome (Ciampino)-Paris (Beauvais) Rome-Valencia Rome (Ciampino)-Valencia
Venetië-Barcelona Rome (Ciampino)-Barcelona (Gerona) Venetië-Madrid Geen Service
Venetië-Parijs Venetië (Treviso)-Parijs (Beauvais)* Bologna-Paijs Venetië (Treviso)-Parijs (Beauvais)
*begins 31.03.05

Ryanair heeft besloten om gratis vluchten* aan te bieden aan alle passagiers die geboekt hebben bij Volare op een van bovenstaande routes tijdens de periode van 1 december 2004 tot 17 maart 2005 (exclusief de top kerstperiode van 22 december tot 4 januari - waar de meeste van de Ryanair vluchten al vol zijn). Gestrande Volare passagiers kunnen vanaf vandaag (24 november) boeken tot 2 december 2004 middernacht, op basis van beschikbaarheid, op de Ryanair website www.ryanair.com door het intoesten van hun Volare reserveringsnummer. Aan deze passagiers wordt een EUR 0,00 tarief aangeboden. Zij dienen alleen de overheidsbelastingen en luchthavenkosten voor de betreffende route te betalen. Er zijn in totaal 400.000 stoelen op deze routes beschikbaar. Alle boekingen voor deze vluchten zijn op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en op basis van beschikbaarheid.


*Gratis vlucht = EUR nultarief, maar de passagier betaalt de relevante overheidsbelastingen en luchthavenkosten.

3. Ryanair heeft alle Italiaanse luchthavens, die getroffen zijn door de ondergang van Volare, voor besprekingen in Milaan op woensdag en donderdag uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken dat Ryanair goedkope binnenlandse vluchten in Italië gaat aanbieden op routes die voordien door Volare werden uitgevoerd. Ryanair heeft zich voorgenomen om alle passagiers die verloren hebben als gevolg van de ondergang van Volare op binnenlandse routes een gelijksoortige aanbieding te doen met gratis vluchten op iedere binnenlandse route die achtereenvolgens door Ryanair in Italië wordt geopend.

Bij het bekend maken van de details van het hulppakket voor gestrande Volare passagiers in Milaan zei, Ryanair's Deputy Chief Executive, Michael Cawley:

"Zelfs voor de ondergang van Volare was Ryanair al Italisch tweede grootste en allergoedkoopste luchtvaartmaatschappij. Ons uitgebreide netwerk van internationale routes van en naar Italië, met de toevoeging van Parijs - Venetië, betekent dat we alle gestrande internationale Volare passagiers een gelijksoortige route kunnen aanbieden. Onze aanbieding van gratis vluchten (exlcusief overheidsbelasting en luchthavenkosten) betekent dat deze passagiers de mogelijkheid krijgen om hun geplande route te vervolgen zonder het meerendeel van het betaalde tarief aan Volare te verliezen. Wij kijken vooruit naar het herenigen van familie en vrienden die door de onfortuinlijke en onafwendbare ondergang van Volare waren gestrand."

"Het is duidelijk dat veel Italiaanse luchthavens een aanzienlijke teruggang hebben in het aantal passagiers door de ondergang van Volare. We hebben deze luchthavens uitgenodigd om ons deze week in Milaan te ontmoeten en te bespreken of we ze kunnen helpen met het lanceren van goedkope binnenlandse en internationale routes en zo hun verlies in aantal passagiers teniet te doen. Ryanair vliegt al naar de meeste Volare luchthavens in Italië en we verwachten in de nabije toekomst nieuwe routes te kunnen aankondigen, afhankelijk natuurlijk van succesvolle besprekingen met deze luchthavens."

"De ondergang van Volare vorige week is de tweede (V-Bird was de eerste) in de Europese low fares sector deze winter. Ryanair was de eerste die voorspelde dat deze winter een bloedbad zou worden dat zou resulteren in de ondergang van verliesgevende low fares maatschappijen. Met de felle concurrentie in Europe en hoge brandstofprijzen kunnen alleen de sterksten overleven. Volare zal niet de laatste zijn. Vele andere maatschappijen praten over lage tarieven, maar geen enkele kan zich vergelijken met de lage tarieven van Ryanair en onze stiptheid en onze klantenservice. We zijn de afgelopen drie jaar ernorm gegroeid in Italië en we verwachten dat het pro-passagier antwoord van Ryaniar op de ondergang van Volare het voor ons mogelijk maakt om te blijven groeien en uitbreiden in Italië."