2e persbericht van woensdag 24 november 2004

Eindhoven 24-11-2004 - Berichten uit de regio Brabant Zuid-Oost

Eindhoven: Aanhoudingen tijdens actie tegen drugsoverlast

Bij een anti-drugs-actie in een woning aan de Arcadeltstraat is de 43-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van het verkopen van verdovende middelen vanuit de woning. Bij de politie waren de afgelopen tijd vanuit de omgeving geregeld klachten binnengekomen van overlast door kopers die het pand bezochten. Dinsdagavond rond 21.30 uur is de politie de woning binnengevallen. Er werden diverse attributen voor het gebruiken en/of dealen van drugs gevonden. Ook lag er ongeveer 300 gram hennep in het huis. De bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Kort voor de inval in de woning werden vijf Eindhovenaren aangehouden die in de woning drugs gekocht zouden hebben. Zij zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Diefstal auto-onderdelen

In een bedrijf aan de Varenschut is tussen dinsdag 19.30 en woensdag 7.45 uur ingebroken. De buit bestaat uit onder andere twintig wielen met metalen velgen en een navigatiesysteem. Toegang werd verkregen door het hek om het bedrijfsterrein open te knippen. Van enkele autos die op het terrein stonden geparkeerd zijn de ruiten ingeslagen.

Valkenswaard: Inbraak in sportkantine

In een sportcomplex aan de Bosstraat is tussen maandag 23.00 uur en woensdag 8.15 uur ingebroken. De buit bestaat uit onder andere een computer, muziek-cds en etenswaren. De sloten van de toegangsdeur en tussendeuren van het sportcomplex waren opengebroken.

Valkenswaard: Gordelcontrole

Woensdagochtend tussen 8.45 tot 9.45 uur hebben zeven personen een bekeuring gekregen omdat ze de autogordel niet om hadden. Er werden ongeveer 125 voertuigen staande gehouden. De controle werd gehouden op de Geenhovensedreef.

Helmond: Inbraak op bouwterrein

Tussen maandag 15.00 en woensdag 09.00 uur is er op een bouwterrein aan de Kanaaldijk Zuid Oost ingebroken. Op het terrein is er uit een container een trilplaat en een wackerstamper weggenomen. Er is geen inbraakschade geconstateerd.

Bergeijk: Crossmotor uit schuur gestolen

Uit een schuur van een woning aan de Frater Romboutsstraat is tussen maandagavond 23.00 en dinsdag 8.00 uur een crossmotor gestolen. Het gaat om een blauwgekleurde Yamaha YZ 125 cc. De schuurdeur was opengebroken.