NVM

spacer

spacer

Persberichten

Nieuwegein, Orlando, 24 november 2004

Timo Smit gekozen tot voorzitter van ICREA

Timo Smit (55), Oud-Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars is vorige week in Orlando, VS, unaniem gekozen tot voorzitter van ICREA (International Consortium of Real Estate Associations), het wereldwijde verband van makelaars-verenigingen.

Timo Smit heeft een brede bestuurlijke ervaring. Zo was hij van 1994 tot 2001 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars te Nieuwegein, en is hij sinds 2000 lid van het Hoofdbestuur van MKB Nederland. Verder fungeert hij als adviseur van Funda NV, de succesvolle huizensite in Nederland, welke door hem in zijn periode als NVM-voorzitter is opgericht. Daarnaast is hij eigenaar geweest van enkele makelaarskantoren en is hij nog steeds als ondernemer in het onroerend goed actief. Smit's internationale interesse is gebaseerd op zijn rotsvaste overtuiging dat door internationale standaardisatie en technologische ontwikkelingen voor de makelaardij, de professionalisering van de beroepsgroep wordt bevordert. Daarmee wordt het over de grenzen zaken doen voor de makelaar en diens cliënten vanzelfsprekend. Steeds meer mensen kopen immers een tweede woning in het buitenland. Door toenemende internationale mobiliteit worden steeds meer NVM-leden met buitenlandse woningzoekers geconfronteerd. Ook op de bedrijvenmarkt constateert de NVM een toenemende internationale activiteit, waarbij een belangrijke centrale rol is voorzien voor ICREA.

Het International Consortium of Real Estate Associations (ICREA), vertegenwoordigt 26 landen. Doelstelling is de standaardisatie van de beroepsuitoefening, de IT-technologie en de onderlinge samenwerking. Voor een Nederlandse makelaar is het van belang bij een transactie in het buitenland gebruik te kunnen maken van gestandaardiseerde methoden en tegelijkertijd ervan verzekerd te zijn met een professionale lokale deskundige van doen te hebben. ICREA ontwikkelt deze standaards en werkmethoden en stelt de kanalen aan de bijna twee miljoen aangesloten lokale makelaars te beschikking.

ICREA's website www.worldproperties.com fungeert zowel voor de consument als voor de makelaars als unieke wereldwijde bron voor onroerend goed in de 26 aangesloten landen. Ook kunnen makelaars via het intranet toegang verkrijgen tot een veelheid aan informatie die van belang is voor de transacties waarbij twee of meer landen zijn betrokken. "Daarnaast geeft deze succesvolle bron van informatie kopers en verkopers vanuit de hele wereld onroerend goed informatie en stelt deze in staat uit meer dan 3 miljoen huizen te kunnen kiezen in ruim 26 landen over de gehele wereld.

Zo kunnen consumenten gemakkelijker een huis in het buitenland vinden en geeft de site de aangesloten makelaars de gelegenheid voor hun verkopers een wereldwijd publiek aan te bieden. Deze service is alleen voor NVM-leden beschikbaar", aldus Smit.

Daarnaast kent de site de mogelijkheid om op basis van specifieke criteria te zoeken naar zgn. 'Distinctive Properties", het duurdere segment in de aangesloten landen. "Met name deze succesvolle functie biedt consumenten de mogelijkheden die wij in Nederland ook van Funda gewend zijn", aldus Smit.

Over ICREA
http://www.worldproperties.com/ is de website van het International Consortium of Real Estate Associations (ICREA). ICREA vertegenwoordigt bijna 2 miljoen makelaars over de hele wereld en toont jaarlijks 3 miljoen huizen. ICREA is een wereldwijd samenwerkingsverband van 27 lidorganisaties die toonaangevend zijn in hun land, zoals de NVM in Nederland, en is in de belangrijkste wereldmarkten vertegenwoordigd. ICREA biedt voordelen en ondersteuning bij internationaal zakendoen. ICREA assisteert ook kopers en verkopers bij het vinden van onroerend goed buiten hun eigen land én het vinden van een goede makelaar.

Bij ICREA zijn de volgende landen aangesloten: Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China (Hong Kong), Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, India, Ierland, Italië, Korea, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Polen, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk, USA en Venezuela. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze organisaties bijna 2 miljoen makelaars en $25 biljoen GDP.