Gemeente Den Haag

november 2004
Stemronde `Den Haag van Morgen' begonnen voor alle Hagenaars (24 november)

Inwoners van Den Haag kunnen vanaf nu stemmen voor het beste idee voor de stad. Een jury onder leiding van Wim Willems heeft gisteravond zestien ideeën geselecteerd voor de laatste stemronde, waar iedereen aan mee kan doen. De zestien ideeën worden beloond met elk duizend euro.
Op de slotavond in het stadhuis op 30 november wordt bekendgemaakt welke twee ideeën het hoogst zijn geëindigd. Voor deze twee ideeën gaat de Gemeente Den Haag zich inspannen om ze gerealiseerd te krijgen.

Wim Willems, bekend van zijn rubriek `Stadskind' in de Haagsche Courant, bekeek samen met vier andere juryleden in twee uur tijd alle honderdtweeëntachtig inzendingen. Naast Wim Willems bestond de jury uit actrice Guusje Eijbers van Stichting Theater De Regentes, John van Ringelenstein, voorzitter van ADO Den Haag en Bharti Nannan, presentator van multiculturele evenementen als het Milan Festival in het Zuiderpark en organisator van Indiase Bollywood dansvoorstellingen. Ook Pauline Aarts van De Posthoorn maakte deel uit van de jury.

Willems: "We hebben een keurige bevolking. Heel veel mensen willen dat het schoon is en dat we elkaar vaker ontmoeten. Het viel ook op dat er relatief veel ideeën zijn binnengekomen om meer toeristen naar Den Haag te trekken. Dat is een goede zaak voor de werkgelegenheid en het zegt wellicht ook iets over de trots die Hagenaars voor hun stad voelen."
De ideeën liepen verder uiteen van een DNA-bank voor honden om hondenpoep te kunnen traceren tot meer speelmogelijkheden voor de jeugd. Daartussen bevonden zich vele andere originele, creatieve en uitdagende ideeën. Alle ideeën blijven behouden en zijn na te lezen in een boekje dat begin ko mendjaarverschijnt.

Stemmen
Hagenaars kunnen vanaf nu ook een oordeel vellen over de zestien projecten. Stemmen kan per post en per e-mail tot maandag 29 november 20.00 uur. Voor stemmen per post geldt het tijdstip van binnenkomst op het stadhuis.
Meer informatie is te vinden op www.denhaagvanmorgen.nl