Gemeente 's-Hertogenbosch

24-11-2004

Genomineerden Prijs Actief Burgerschap 2004

Het Comité Actief Burgerschap, bestaande uit zes prominente Bosschenaren, maakt bekend welke organisaties het comité nomineert voor de Prijs Actief Burgerschap 2004. Genomineerd zijn drie vrijwilligersorganisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt:

- Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg 's-Hertogenbosch e.o.,
- de SOS Telefonische Hulpdienst

- de Bossche Reddings Brigade.
Eén van deze organisaties komt in aanmerking voor een prijs van ⬠2.300,- en een bronzen beeld van kunstenaar Cor Litjens. De andere twee organisaties ontvangen elk ⬠500,-. Welke organisatie uiteindelijk wint, wordt op vrijdag 10 december aanstaande tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis bekendgemaakt.

Het comité, onder voorzitterschap van R. Eijsermans, moest een keuze maken uit 62 verschillende organisaties. In totaal zijn zeventig voordrachten ingezonden. Het comité is blij met dit grote aantal inzendingen en onder de indruk van de diversiteit van het vrijwilligerswerk in 's-Hertogenbosch. Dit jaar is de prijsuitreiking niet gekoppeld aan de Vrijwilligersmanifestatie. Het comité is dan ook extra verheugd dat zoveel Bosschenaren lieten zien dat zij het vrijwilligerswerk een warm hart toedragen. Hieruit blijkt dat zij samen met het stadsbestuur vinden dat het vrijwilligerswerk een steuntje in de rug kan gebruiken.