Nieuw-Vlaamse Alliantie


Verhofstadt liegt over belastingverlaging (24/11/04)

Gisteren werd nog maar eens duidelijk dat er in de virtuele wereld van Verhofstadt schaamteloos gelogen en bedrogen wordt.

Tijdens zijn beleidsverklaring van 12 oktober verkondigde de premier trots dat de regering de belastinghervorming volledig zou uitvoeren. Hierover ondervraagd door de oppositie, snauwde hij hen toe dat de doorrekening van de belastingvermindering in de bedrijfsvoorheffing volledig zou worden doorgevoerd vanaf 1 januari 2005. Vandaag wordt duidelijk dat dit een zuivere leugen is!

Uit de rondzendbrief van de Federale Overheidsdienst Financiën blijkt immers het tegenovergestelde. De bedrijven mogen bij de berekening van het nettoloon geen rekening houden met een aantal belangrijke aspecten van de belastinghervorming.

Het is nu al het tweede jaar op rij dat de federale overheid de bedrijven verbiedt om rekening te houden met de beslissingen die ze zelf heeft genomen. Hebben we in dit land geen staatssecretaris die Kafka-toestanden bestrijdt? De N-VA roept hem hierbij op om deze wanpraktijken in de schoot van de regering aan te kaarten en op te kuisen!

De Nieuw-Vlaamse Alliantie zal de kiezer op tijd herinneren aan deze door de federale overheid georganiseerde diefstal.

Auteur:
Patrick De Groote, Kamerlid N-VA
Bart De Wever, Algemeen voorzitter N-VA en Vlaams parlementslid

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be