Gemeente Almere

Tijdelijke afsluiting Hospitaalweg

Komend weekeinde wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag op dezelfde tijdstippen de Hospitaalweg afgesloten om de steigers op te kunnen bouwen.

Boven de aansluiting van de Hospitaalweg kunnen daarna in de nachtelijke uren de gevelplaten van gebouw De Citadel aangebracht worden. Het autoverkeer wordt op de Waddendreef en op de Hogering al op de hoogte gebracht van de afsluiting en de bijbehorende omleiding. Het aanbrengen van de gevelplaten boven de Hospitaalweg gaat drie weken duren. De nachtelijke afsluitingen zijn na 17 december weer voorbij.

De platen worden tegen de betonnen gevel bevestigd nadat daar metalen strips en isolatiemateriaal op is aangebracht. De donkerbruine gevelbeplating is gemaakt van polyesterbeton. Dit is een mengsel van zand, cement, kiezel en polyester. Dit materiaal wordt in rubberen mallen gegoten die elk een ander stramien hebben. Gezien de afmetingen, het gewicht en het feit dat ze stuk voor stuk met een kraan tegen de gevel bevestigd moeten worden, is het onmogelijk om dit te doen terwijl het verkeer er onderdoor rijdt.

Meer informatie: Peter Spek, tel. 036 548 9214