Gemeente Heerenveen

Jury bepaalt drie prijzen bij wedstrijd boomhutten bouwen

15/11/2004

Op woensdag 24 november aanstaande zal de jury van de wedstrijd boomhutten bouwen de prijzen uitreiken. Dat gebeurt om 16.00 uur in het kunstcafé van het museum Willem van Haren. Met die wedstrijd probeert de gemeente Heerenveen de jongere inwoners op spelende wijze te leren omgaan met de natuur. Kinderen werden in de gelegenheid gesteld om in de gemeentelijke bomen hutten te bouwen. In totaal hebben twaalf groepen zich gemeld. De hutten waren daarmee mooi verspreid over de gemeente.

Naast redelijk klassieke hutten waren er ook hutten waarbij de makers meer themagericht bezig waren geweest. Dat heeft de jury doen besluiten om naast de aangekondigde prijzen voor de best verstopte en de best gemaakte hut, ook een aanmoedigingsprijs toe te kennen. Alle deelnemers hebben inmiddels op uitnodiging van de gemeente een voorstelling in het Posthuis Theater bezocht.

De jury bestaande uit Minette Albers, directeur van het museum Willem van Haren, en de wethouders Frans Bouwers en Meine Scheweer waren zeer onder de indruk van het hoge niveau en de creativiteit van de jeugd in de gemeente. Zij hebben voorgesteld om dit evenement ook volgend jaar weer te organiseren. Dat is momenteel in onderzoek waarbij ook het thema nog moet worden bepaald.

De winnaars van de wedstrijd boomhutten bouwen 2004 zijn:

categorie mooiste hut:
Remco Blauw, Rinse Veenstra, Jeroen van de Bos, Hileke Bron, Christiaan de Vries en Arjen Veenstra (Jubbega, de Line)

categorie best verstopte hut:
Mike en Dave van der Schaaf, Omer Sezen, Jannick Mulder en Remco Koenders (Heerenveen, Kennedylaan)

categorie aanmoedigingsprijs:
Freddy en Marcel de Jager, Hylke Bersma en Aart Markies (De Knipe)