Provincie Zuid-Holland

Prijsuitreiking fietsactie Zuid-Holland

Op 24 november vindt in Gouda de prijsuitreiking plaats van de fietsactie 'Op de fiets werkt beter!' 2004. De prijzen worden dit jaar uitgereikt door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven en Roland van Schelven, wethouder gemeente Gouda.

Elk jaar fietsen bedrijven en werknemers mee voor de Gouden en Zilveren Fietsbellen tijdens deze actie. Van 1 mei tot 31 oktober kunnen zij een streefafstand en daadwerkelijk gefietste kilometers van en naar hun werk bijhouden. De strijd om het hoogste aantal gefietste kilometers is dit jaar lang spannend geweest. Maar in de eindsprint is de gemeente Gouda de winnaar van 2003, Dupont de Nemours, voorbijgestreefd. In totaal is er ruim 770.000 kilometer gefietst door bijna 1000 deelnemers.

Andere categorieën zijn het percentage deelnemers binnen het bedrijf, het gemiddelde aantal kilometers dat is gefietst en het aantal op de fiets overgestapte automobilisten dat meedoet. Voor de deelnemers zijn er verschillende prijzen te winnen, van fietsbonnen tot een weekend weg en een ballonvaart.

De actie wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de adviespunten vervoermanagement, Mobiliteit op Maat en VCC Zuid-Holland-Zuid en wordt financieel ondersteund door de Provincie Zuid-Holland.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22