Provincie Utrecht

Persbericht

Groen licht voor aanleg rotonde Teckop, gemeente Woerden

23-11-2004
Gedeputeerde staten van Utrecht hebben in hun vergadering van 23 november 2004 besloten tot de aanleg van een rotonde op het kruispunt Enschedeweg (N212) - Teckop/Oortjespad. Planning is dat op 1 januari 2006 met de aanleg van de rotonde is gestart.

Situatie

De N212 tussen Woerden en De Ronde Venen is een drukke provinciale weg met ca. 13.000 motorvoertuigen per etmaal. Verwachting is dat in de toekomst dit aantal nog zal toenemen.
Op het (ongeregelde) voorrangskruispunt met de zijwegen Teckop en Oortjespad wordt het steeds lastiger en gevaarlijker om de N212 op te komen of over te steken. Dit laatste geldt met name voor fietsers, waaronder veel schoolgaande kinderen.

Structurele oplossing
Om de snelheid op het kruispunt omlaag te krijgen zijn er in 1999 flitspalen geplaatst in het kader van een verkeersveiligheidscampagne. Deze flitspalen werken goed, maar zijn door het Openbaar Ministerie altijd bedoeld als tijdelijke oplossing. Conform het concept `duurzaam veilig' moet de maximum toegestane snelheid ter plaatse van het kruispunt (60 km) worden afgedwongen door de inrichting van de weg. Met andere woorden: een structurele oplossing aan de weg zelf is noodzakelijk.

Voorkeur voor rotonde
Van de onderzochte oplossingen is de rotonde als beste uit de bus gekomen, boven de aanleg van een kruispuntplateau of verkeerslichten. Ook de omwonenden hebben hun voorkeur uitgesproken voor een rotonde. De kosten van de rotonde zijn geraamd op ca. EUR 545.000,--. Er vinden momenteel gesprekken plaats met het Openbaar Ministerie om de flitspaal te laten staan totdat gestart is met de uitvoering (1 januari 2006).

Laatst gewijzigd op 11/23/2004 01:53:48 PM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl