Ingezonden persbericht

Samenwerking Randstad en ARINSO in HR Outsourcing

Randstad en ARINSO Nederland nu ook samen actief in de groeimarkt voor HR Business Process Outsourcing (HR BPO)

ROTTERDAM, 20041124 -- Randstad en ARINSO Nederland hebben verregaande afspraken gemaakt om de markt voor HR Outsourcing in Nederland verder te ontwikkelen. Beide marktleiders zien grote kansen in deze -voor Nederland- relatief nieuwe vorm van dienstverlening. Outsourcing van Human Resource is nu ook in de Europese markt bezig met een enorme opmars. ARINSO en Randstad achten de tijd rijp voor een professionele aanpak en bieden hun diensten nu ook gezamenlijk aan.


Gedreven door efficiëntievoordelen en optimalisatie van dienstverlening besluiten steeds meer organisaties hun Human Resource en payroll uit te besteden aan servicepartners. ARINSO en Randstad hebben een lange staat van dienst op het gebied van Human Resource dienstverlening. ARINSO beschikt over (inter)nationale ervaring met het begeleiden en uitvoeren van HR outsourcingstrajecten. Het bedrijf zal in de nieuwe samenwerking haar kennis en ervaring inbrengen op het gebied van ontwikkeling, implementatie en beheer van de HR processen en de HR systemen. Randstad is marktleider op het gebied van het samenbrengen van de vraag en het aanbod van HR diensten. In de gezamenlijke dienstverlening zal Randstad met name zorgdragen voor recruitment, assessments, trainingen en outplacement.

De klant heeft hierdoor de beschikking over de gecombineerde kennis en ervaring van beide markleiders, die daarmee de gehele gewenste HR service portfolio kunnen afdekken.
Andy Verstelle, Managing Director van ARINSO Nederland B.V.: "Bedrijven focussen zich steeds meer op hun core business. Outsourcing van HR activiteiten houdt een organisatie mean en lean terwijl men toch een hoge kwaliteit HR serviceverlening aan de medewerkers kan bieden. Samen met Randstad bieden we nu een volledige HR dienstverlening". Jacques van den Broek, lid van de Raad van Bestuur van Randstad, vult aan: "Samen met ARINSO voeren we voor organisaties een HR Scan uit. Het blijkt dat door het optimaliseren van de HR processen en de IT-inzet, de HR dienstverlening kan worden aangeboden tegen 70% van de huidige kosten. Vervolgens kunnen we onze klanten helpen met de implementatie en de uitvoering van hun verbeterde HR-activiteiten".

Over ARINSO
ARINSO Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken ruim 1.750 medewerkers in 22 landen, waarvan circa 250 in Nederland. In 2003 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim ¤ 130 miljoen. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.

Over Randstad
Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten, met groepsmaatschappijen in Europa en Noord-Amerika. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland, Polen en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van het juiste niveau en de juiste geschiktheid. De groep is actief onder de merknamen Randstad, Yacht, Capac Inhouse Services, Tempo-Team, Otter-Westelaken en Profcore. Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS, Bloomberg: RSTD NA) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: www.randstad.com.




Ingezonden persbericht