Akzo Nobel

Akzo Nobels Nobilon en BioDiem samen in griepvaccins

Arnhem, 24 november 2004 Nobilon International, onderdeel van Akzo Nobel, is een licentieovereenkomst aangegaan met het Australische BioDiem Ltd., een onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van farmaceutische producten.

Nobilon is door Akzo Nobel in 2003 opgericht als strategische entree in de markt voor humane vaccins. In totaal wordt tot USD 8 mln betaald inclusief betalingen voor het bereiken van verschillende fasen voor de exclusieve, wereldwijde rechten op de fabricage, marketing en verkoop van BioDiems intranasale griepvaccin. Een uitzondering geldt voor Rusland, de CIS-landen en Noord-Amerika, waarvoor BioDiem de marketing- en verkooprechten blijft houden. Onder voorbehoud van verdere overeenstemming worden de rechten voor Japan door BioDiem en Nobilon gedeeld. De betaling van royalties door Akzo Nobel is afhankelijk van toekomstige verkopen.

Door de overeenkomst krijgt Nobilon toegang tot BioDiems technologische deskundigheid op het gebied van griepvaccins. Gebruikmakend van celkweektechnologie wordt de ontwikkeling van een nieuwe generatie griepvaccins met een patiëntvriendelijke toediening mogelijk. Naar verwachting verschijnen de eerste producten rond 2010 op de markt.

Toon Wilderbeek, lid van Akzo Nobels Raad van Bestuur: Deze overeenkomst is er één met vele synergievoordelen en bouwt verder op Akzo Nobels deskundigheid in de ontwikkeling en productie van vaccins.

Nobilon Director Bram van Dijck over de samenwerking: De griepvaccintechnologie van BioDiem heeft een aantal belangrijke kenmerken die Nobilon benut om een beter griepvaccin te ontwikkelen, dat op bredere schaal bescherming biedt en een flexibelere en efficiëntere levering verzekert.

Wij zijn blij met Nobilon als partner voor ons nieuwe griepvaccin. Onze activiteiten sluiten uitstekend bij elkaar aan en verschaffen beide ondernemingen een strategische positie in een sterk groeiende markt met hoge volumes, aldus Tom Williams, BioDiems Managing Director.

Internet: www.akzonobel.nl; www.nobilonvaccines.com; www.biodiem.com Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343