Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 24-11-2004

In het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn dinsdag door het verkeershandhavingsteam (VHT) weer diverse snelheidscontroles uitgevoerd. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- In de ochtenduren tussen kwart voor zeven en kwart voor één 's middags werd gecontroleerd op de Lawickse Allee in Wageningen. Daar reden 43 bestuurders harder dan de voorgeschreven 80 km/u. In die periode werd van ruim 4400 passanten de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

- In Deelen (Ede) werd tussen acht en elf uur gecontroleerd op de Delenseweg. Dat leverde één hardrijder op onder 320 passanten.
- Op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom liepen tussen acht uur en half twee 179 snelheidsovertreders tegen de lamp. In dat tijdsbestek werden ruim 4800 bestuurders op snelheid gecontroleerd.
- Op de Edeseweg, eveneens in Bennekom, werden bij een snelheidscontrole 32 bestuurders betrapt op snelheidsoverschrijdingen. Tussen kwart over acht en tien uur telde de radar 881 passanten. De hoogst gemeten snelheid daar bedroeg 75 km/u, terwijl er op die weg (binnen de bebouwde kom) maximaal 50 gereden mag worden. De meeste overtreders (18 stuks) zaten in de categorie overschrijdingen tot 10 km/u.

- Tussen kwart over acht en kwart voor twee controleerde het VHT op de Apeldoornseweg in Otterlo. Daar werden 17 bestuurders geflitst onder
1370 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u. Op die weg mag maximaal 80 gereden worden.

- In de bebouwde kom van Wageningen hield het VHT tussen half elf en kwart over één een snelheidscontrole op de Grintweg. Daarbij werden 79 snelheidsovertreders geflitst onder ruim 850 passanten. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 75 km/u, terwijl op die weg
50 de limiet is.

- Op de Otterloseweg in Harskamp werden door het VHT 123 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Dat gebeurde tussen half vier en negen uur 's avonds. In dat tijdsbestek werd van ruim 1200 passanten de snelheid gecontroleerd.

- In Barneveld controleerde het VHT op de Amersfoortsestraat op twee verschillende plaatsen. Het verkeer van Apeldoorn richting Garderen en vice versa werd daarbij gecontroleerd. Dat gebeurde tussen tien voor vier en kwart over negen. In dat tijdsbestek werden in totaal 86 bestuurders geflitst die harder reden dan de voorgeschreven 80 km/u. Ruim 1000 bestuurders werden gecontroleerd.

- Tussen kwart voor vier en negen uur werd er ook gecontroleerd op de Provincialeweg S6 in Kootwijkerbroek. Daar werden 12 bestuurders geflitst die te hard reden. In die periode passeerden ruim 2100 bestuurders de radar, waarbij een hoogst gemeten snelheid werd genoteerd van 128 km/u. Op de Provincialeweg S6 geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Het VHT voert vrijwel dagelijks doelgerichte snelheidscontroles uit op verschillende wegen in de politieregio Gelderland-Midden. Dat gebeurt vooral op wegen waar zich regelmatig verkeersongevallen voordoen als gevolg van te hard rijden. Door deze doelgerichte controles hoopt het VHT de verkeersveiligheid op de weg te vergroten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606