Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 24-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vuurwapen?

AMERSFOORT Op dinsdag 23 november werden twee mannen aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit.

Rond 23.00 uur kreeg het KLPD de melding dat een automobilist had gezien dat inzittenden van een auto in het bezit van een vuurwapen zouden zijn. De auto zou over de snelweg A28 vanuit Utrecht in de richting van Amersfoort rijden. Vervolgens gaf de melder door dat het voertuig de snelweg A1 in de richting van Apeldoorn was opgereden.

Meerdere politie-eenheden van het KLPD en van district Eemland zuid gingen die kant op. De auto stopte op het parkeerterrein Palmpol langs de snelweg A1. Middels de uitpraatprocedure werden de twee inzittenden, mannen van 24 en 28 jaar uit Duitsland, uit hun auto gepraat en vervolgens aangehouden. Bij de fouillering van de mannen en in hun auto werd geen vuurwapen aangetroffen.

De melder gaf aan een verkeersruzie met de mannen te hebben gehad. Daarbij was over en weer de middelvinger getoond en de melder had gezien dat één van hen vermoedelijk een vuurwapen toonde. De verdachten zijn gehoord en zijn rond 02.00 uur heengezonden. Daar het vuurwapenbezit niet hard was te maken en er geen sprake was van bedreiging, wordt geen proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Verkeercontrole

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdagmiddag een verkeerscontrole op de Voskuilerdijk en Maarsbergseweg gehouden. Zeven automobilisten kregen een bekeuring omdat zij geen gebruik van de autogordel en vijf omdat zij een geslotenverklaring negeerden.

Hoogbejaarde vrouw bestolen

AMERSFOORT Op dinsdag 23 november is een hoogbejaarde vrouw van haar bankpas bestolen.

Rond 14.45 uur belde een man aan bij een woning aan de Berkenweg. De
91-jarige bewoonster deed open en de man zei van het waterleidingsbedrijf te zijn. Hij zei dat er een lek in haar woning zou zijn en de vrouw liet hem binnen. Na wat rondgekeken te hebben, zei de man dat de vrouw moest betalen en wist in het bezit van haar bankpas en pincode te komen, waarna hij vertrok.

De Amersfoortse vertrouwde het toch niet en de politie werd gebeld. Politiemensen gingen ter plaatse en lieten de bankpas blokkeren. Daarbij bleek dat de verdachte nog geen kans had gezien geld op te nemen.

Signalement:

Blanke man van 30 40 jaar, ± 1.85 meter, slank postuur, lichtbruin achterovergekamd haar, lichtbruine ogen en een spitse neus. Hij sprak accentloos Nederlands, had grijze kleding aan en zag er verzorgd uit.

Getuigen die de verdachte menen te (her)kennen of die hem in de omgeving van de Berkenweg hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer
0900-8844.