Waterschap Groot Salland

Nieuws

23 november 2004

Hoogwater Brigade sluit klepkeringen bij Stadsbrug Kampen Daar bestaat de waterkering voor een belangrijk deel uit klepkeringen die in het wegdek van de kade zijn opgeborgen. Voor deze oefening roept het waterschap een aantal teams met ongeveer twintig vrijwilligers van de hoogwaterbrigade op. Het gaat om vrijwilligers die bij hoog IJsselwater de klepkeringen bij de Stadsbrug zullen sluiten en ook soortgelijke keringen bij de Oorgatsluis en op het Van Heutszplein.

De oefening start om 19.30 bij het dijkmagazijn op het Industrieterrein Zendijk. Het sluiten van de klepkeringen bij de Stadsbrug zal plaatsvinden tussen 20.00 en 23.00 uur. Dan is er geen verkeer mogelijk.

Helpende Handen
De nieuw aangelegde waterkering biedt de stad Kampen en het achterliggende poldergebied bescherming tegen hoog IJsselwater. De oude, als waterkering herstelde, stadsmuur heeft een belangrijk aandeel in de bescherming. Maar op plaatsen zoals het stadsbrugplein waar de stadsmuur niet meer bestaat heeft het waterschap andere maatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van klepkeringen. Na een wervingscampagne die het waterschap vorig jaar organiseerde hebben zich ruim 100 vrijwilligers met 'Helpende Handen voor Hoogwater' gemeld. Zij worden nu getraind om tijdens situaties van hoogwater adequaat te kunnen handelen.

Aanmelden
Het Waterschap kan best nog een aantal vrijwilligers met 'Helpende Handen' erbij gebruiken. Zeker als perioden van hoogwater meerdere dagen aanhouden, moeten vrijwilligers tijdens 'normale werktijden' kunnen worden ingezet en afgelost. Aanmelden bij het waterschap kan telefonisch via het nummer 038 - 455 7323 of via deze website.