Politie Gelderland-Midden

Ede - motorrijder gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 24-11-2004

Bij een verkeersongeval tussen een motorrijder en een automobilist op de Rudolf Dieselstraat in Ede is dinsdagochtend een 37-jarige Edenaar gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks acht uur toen de automobilist, een 52-jarige vrouw uit Ede, op de Rudolf Dieselstraat wilde keren. Daarbij zag zij een achterop komende motor, bestuurd door de 37-jarige Edenaar, kennelijk over het hoofd. De motorrijder botste vervolgens tegen de auto van de vrouw en raakte gewond. Hij is met beenletsel vervoerd naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - fietsster aangereden en gewond

Publicatiedatum: 24-11-2004

Een 28-jarige vrouw uit Ede is dinsdagmiddag met onder meer een hoofdwond naar het Ziekenhuis de Gelderse Vallei vervoerd nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer reed volgens de politie even voor drie uur op de fiets over de Frans Halslaan in haar woonplaats. Op dat moment reed er een bestelauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Bennekom, vanaf de parkeerplaats bij winkelcentrum de Stadspoort de weg op. De automobilist had daarbij de fietsster kennelijk niet gezien en verleende haar geen voorrang. Bij de daaropvolgende aanrijding liep de Edese verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk/Voorthuizen - drankrijders lopen tegen de lamp
Publicatiedatum: 24-11-2004

In Nijkerk en Voorthuizen heeft de politie dinsdagmiddag en in de nacht van dinsdag op woensdag proces-verbaal opgemaakt tegen twee drankrijders. Beiden waren bij routinecontroles tegen de lamp gelopen. Op de Van Slichtenhorststraat in Nijkerk zagen surveillerende agenten rond half vier een 37-jarige man uit Nijkerkerveen op zijn bromfiets rijden. Een routinecontrole wees uit dat de man vermoedelijk teveel gedronken had. De ademanalyse bevestigde dat vermoeden: er werd een alcoholpromillage gemeten van ruim tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. Een 56-jarige Leusdenaar raakte in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs kwijt in verband met rijden onder invloed. Agenten controleerden de man rond kwart voor één op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen terwijl hij in zijn auto reed. De Leusdenaar bleek niet in staat om de ademanalyse te volbrengen. Reden waarom er bloed van hem werd afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van het resultaat daarvan werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---