Provincie Limburg

Voor ondernemers door ondernemers Ondernemers nemen initiatief om starters te begeleiden

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan stichting Get@GoodStart een prestatie-afhankelijke subsidie toe te kennen van maximaal 110.000,- voor het begeleiden van 84 starters van een eigen onderneming en voor de begeleiding van 27 jonge bedrijven bij de doorstart van hun bedrijf. Met als uitgangspunt Voor Ondernemers, door ondernemers wil de stichting Get@GoodStart de faalkansen bij het startend ondernemerschap terugdringen. Deze stichting, opgericht door ondernemers, gaat zowel jongeren als senioren aan de hand van een integraal aanbod van diensten begeleiden bij het opstarten én doorstarten van een eigen onderneming.

Gedeputeerde Staten zijn van mening dat het ondernemerschap een stuwende kracht is achter onze economie. Bovendien biedt ondernemerschap in deze tijd van oplopende werkloosheid een kans voor jongeren als nieuwkomers op de arbeidsmarkt én voor ouderen die hun baan (dreigen te) verliezen. De praktijk laat echter zien dat de helft van het aantal gestarte ondernemingen binnen vijf jaar al weer afhaakt. Een kwart stopt zelfs al binnen drie jaar met haar activiteiten.

Gedeputeerde Martin Eurlings waardeert het dat ondernemers zich zelf verantwoordelijk voelen voor en initiatief ontplooien richting startende ondernemers. Daarom willen wij gedurende twee jaar dit initiatief waarderen met een prestatie-afhankelijke subsidie. Voor iedere jongere en oudere starter en doorstarter kan de stichting in de periode 2005-2006 een bijdrage verwachten. We kiezen daarbij voor een gestaffelde waardering: 750,00 per begeleiding voor de eerste 40 starters, 1.000,00 voor de volgende 35 en 1.250,00 voor elke daaropvolgende starter of doorstarter, tot een maximum van 110.000,-. Op deze wijze willen we bereiken dat er uiterlijk eind 2006 62 starters (50% jongeren en 50% 45+ers) als ondernemer tot de arbeidsmarkt zijn toegetreden, dat daarnaast 22 jongeren een bestaand bedrijf hebben overgenomen en 27 jonge bedrijven een doorstart hebben gemaakt. Uiteraard hebben wij als voorwaarde gesteld dat de stichting moet kunnen aantonen dat de resultaten dankzij de inspanningen van de stichting zijn bereikt.

24-11-2004 09:34