Provincie Limburg

De toekomst als Technologische Topregio is maakbaar! Provincie brengt rapport uit : Limburg: een toekomst met kennis

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het rapport Limburg: een toekomst met kennis. Dit rapport, opgesteld in opdracht van de Regiegroep Technologische Topregio (TTR) Limburg, vormt de belangrijkste bouwsteen voor de komende jaren op weg naar daadwerkelijke realisatie van de Technologische Topregio. Het rapport wordt ter bespreking en vaststelling van strategische actiepunten aangeboden aan de Statencommissie Economie, Internationale Zaken en Onderwijs.

In de Regiegroep TTR Limburg participeren, naast de Provincie Limburg, DSM, UM, azM, Sabic, LIOF, gemeente Maastricht/Venlo en het ministerie van EZ. De groep wordt binnenkort uitgebreid met een vertegenwoordiging van het bedrijfsleven van Noord-Limburg en de vakbonden.
De rol van de Provincie in de ontwikkeling naar een Technologische Topregio wordt gezien als die van aanjager en verbindende factor. Het zijn vooral de ondernemers en kennisinstellingen die de gestelde ambities moet waarmaken. De Provincie heeft daarbij een nadrukkelijke taak als facilitator voor een goed vestigingsklimaat dat aansluit bij de behoefte. Werken aan een krachtig imago maakt onderdeel hiervan uit, evenals het versterken van het opleidingsniveau. Als belangrijk speerpunt in de ontwikkeling naar een Technologische Topregio wordt genoemd de versterking van kennis en innovatiekracht in het MKB, naast de sectorspeerpunten Life Sciences / High Chem; de maakindustrie met accenten op automotive; Agribusiness/food; hoogwaardige logistiek (value added logistics); ICT/electronica en multimedia. Zoveel als mogelijk zal de internationale dimensie worden opgezocht door grensover-schrijdende samenwerking. Uiteindelijk moet Limburg nadrukkelijk deel uitmaken van een gezamenlijke Europese Technologische regio.

* PDF-document Rapport Limburg: een toekomst met kennis

24-11-2004 09:32