Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 24 november

* OVERVAL BANKETBAKKERIJ
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks drie uur vond een gewapende overval plaats op een banketbakkerij aan de Avenue Concordia. Een nog onbekende man kwam de winkel in en eiste, onder bedreiging van een vuurwapen, geld van een 52-jarige verkoopster. Met de geldlade van de kassa ging de overvaller er vervolgens vandoor in de richting vam de Waterloostraat.
De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek naar de overval in.


* KWART TE HARD
ROTTERDAM - Dinsdagavond hield personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeershandhaving) een snelheidscontrole op de Abram van Rijckevorselweg.
Tussen half acht en kwart voor negen reden 213 van de 767 passerende automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Dinsdagochtend werden tussen acht en tien uur door het wijkteam Kralingen-Oost eveneens 58 bestuurders bekeurd, omdat zij over de busbaan op de Abram van Rijckevorselweg reden.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde dinsdagmorgen om half twaalf op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan de Hillevliet in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal 276 planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Tevens bleek er geknoeid met de elektriciteitsvoorziening.
De 39-jarige bewoner werd aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal werd hij in de namiddag weer op vrije voeten gesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Schiedam stelden dinsdagochtend, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een bedrijfspand aan de Bettoweg in. In het pand werden twee hennepkwekerijen en een knipperij aangetroffen, waar een gedeelte van de oogst reeds was verwerkt. In totaal werden 1.880 hennepplanten aangetroffen, die samen met de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen. De 49-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld.