Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IdtV breidt uit naar Duitsland

Diemen-Zuid, 24 november 2004 - Met de oprichting van het productiebedrijf IdtV Deutschland betreedt IdtV de Duitse televisiemarkt. Vanuit Keulen geven Rob Herzet en Jürgen Brinckmann leiding aan deze nieuwe dochteronderneming van IdtV.

IdtV Deutschland ontwikkelt en produceert formats voor de Duitse televisiemarkt. Het zwaartepunt komt te liggen op drama, sitcoms, comedy en entertainment. Daarnaast put IdtV Deutschland uit de omvangrijke catalogus van IdtV en ALL3MEDIA. Momenteel ontwikkelt IdtV Deutschland projecten op het gebied van sitcom en factual entertainment voor RTL en SAT 1.

Rob Herzet en Jürgen Brinckmann zijn zeer ervaren op het gebied van TV-productie in Duitsland. Herzet was Senior Executive Producer bij UFA- Film en Fernsehen GmbH en Brinckmann was Senior Executive Producer bij Endemol. Zij worden bijgestaan door de in Duitsland populaire sitcom acteur en presentator Jochen Busse die als Creative Consultant betrokken is bij IdtV Deutschland.

IdtV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten, op het gebied van televisie, internet-tv, film, evenementen en promotiecampagnes. In september 2003 werd het Britse ALL3MEDIA voor 100% aandeelhouder van IdtV. ALL3MEDIA is de grootste onafhankelijke televisieproducent van Groot-Brittanië en bezit naast IdtV, productiebedrijven als Lion TV, Company Pictures en Bentley.