Politie Zeeland


R-10861-2004 drie bekeuringen voor niet handsfree bellen

Vandaag zijn in Middelburg, Goes en Reimerswaal drie automobilisten bekeurd voor niet handsfree bellen tijdens het rijden. (exacte plaatsaanduidingen en tijdstippen niet bekend)

O-10862-2004 Verkeerscontrole Rilland en St. Maartensdijk
Op de Oude Rijksweg in Rilland en op de Provinciale weg in St. Maartensdijk zijn vandaag verkeerscontroles gehouden tussen 08.00 en 17.30 uur.
In totaal werden voor het niet dragen van de autogordel zeven bekeuringen uitgeschreven en voor drie automobilisten die niet handsfree belden volgde eveneens een bekeuring. Ook werd een automobilist bekeurd omdat hij scherpe uitstekende delen aan zijn auto had zitten.


Z-10863-2004 Verkeerscontrole Zeeuws Vlaanderen

Tussen 12.30 en 17.30 uur zijn verkeerscontroles gehouden in Zaamslag en Terneuzen.
In totaal werden zes automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm op de brommer. Ook werden elf blaastesten afgenomen, hierbij werd niemand op het gebruik van alcohol betrapt.
Tussen 09.45 en 12.30 uur werd op de N675 in Boerenhol op snelheid gecontroleerd. Van de 245 gecontroleerde voertuigen werden er 39 bekeurd. Ook in Hoofdplaat, op de Westlangeweg werd tussen 12.30 en 16.00 uur, werd een snelheidscontrole gehouden. 361 voertuigen passeerden de radar en 35 van de voertuigen reden te hard en de eigenaars krijgen derhalve een bekeuring.


O-10864-2004 Verkeersongeval met dodelijk slachtoffer 's-Gravenpolder

Op de Bernhardweg Midden heeft vanmiddag omstreeks 17.22 uur een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen.
De 80-jarige bestuurder van een personenauto, afkomstig uit de gemeente Borsele, raakte, door onbekende oorzaak van de weg en belandde met zijn auto in de sloot. In de auto zat ook zijn 72-jarige echtgenote. Beide slachtoffers zijn door omstanders uit het voertuig gehaald. Bij de man is nog een poging gedaan hem te reanimeren (door een getuige en de politie) maar die poging mocht niet baten, de man overleed later in het ziekenhuis. De echtgenote van de man is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis, zij is ook gewond geraakt. Over de aard van haar verwondingen is nog niets bekend. De Bernhardweg Midden is tot ongeveer 19.00 uur afgesloten geweest.