Gemeente Hilversum

Nieuwbouwplan Lieven de Key gaat door
De bestuurders van de samenwerkende partijen voor het nieuwbouwproject Lieven de Key zijn eruit: het plan Lieven de Key kan verder worden uitgewerkt. Het project Lieven de Key is een samenwerking tussen: de gemeente Hilversum, Woningcorporaties Atrium en Dudok, zorginstelling De Basis/ HilverZorg, de Da Costaschool en de
Hilfertsheem/Beatrixschool.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om het plan financieel rond te krijgen. Inmiddels is het tekort zodanig teruggedrongen dat het plan verder kan. De betrokken partijen zijn van mening dat het tekort beheersbaar is.

Het oorspronkelijke en unieke woon-zorg-welzijn-educatie concept blijft ook in de verdere uitwerking overeind. In het bouwproject worden wonen, zorg, welzijn en onderwijs in één complex gecombineerd. Het nieuw te bouwen complex komt op het terrein aan de Lieven de Keylaan waar zich nu nog de basisschool Da Costa en de vmbo-school Hilfertsheem / Beatrix bevinden. Beide scholen zijn dringend aan vervanging toe. Het nieuwe complex wordt een steunpunt voor de buurt, van waaruit integraal zorg en welzijn wordt geboden zowel binnen het complex als in de wijk. Het complex biedt straks ruimte aan woningen, dagopvang, maaltijdvoorzieningen, (para)medische praktijken en kinderopvang. Het project voorziet in meervoudig ruimtegebruik voor onderwijs, zorg, verpleging en dienstverlening aan de nieuwe bewoners.

Architectenbureau Tangram krijgt nu de opdracht om de plannen verder uit werken tot een Voorlopig Ontwerp. Bewoners uit de Lieven de Keybuurt worden tijdig bij het ontwerp betrokken. De buurtbewoners ontvangen hierover binnenkort schriftelijk meer informatie.

Er moet nog veel gebeuren voordat straks 'de eerste paal' de grond in kan. Nadat de benodigde (juridische) procedures zijn doorlopen, kan de bouw op zijn vroegst aan het eind van het voorjaar 2006 starten.