Stichting Aids Fonds

Zestig bekende Nederlanders achter de kassa voor STOP AIDS NOW!

Amsterdam, 24 november 2004

Wereldwijd hebben 39,4 miljoen mensen hiv of aids en 90% van hen woont in ontwikkelingslanden. Om aandacht te vragen voor de aidscrisis voert STOP AIDS NOW! in het hele land een bijzondere campagne rond Wereld Aids Dag (1 december). Op zaterdag 27 november verkopen zestig bekende Nederlanders in de Bijenkorf van Amsterdam speciaal voor dit doel gemaakte ArtBags.

Op 27 november vanaf 11.00 uur zetten vele tientallen bekende Nederlanders zich gezamenlijk en belangeloos in voor de strijd tegen aids. Op hun eigen wijze zullen ze het kooppubliek bij de kassas verleiden een ArtBag te kopen voor 5 euro. De bekende Nederlanders die in de Bijenkorf hun opwachting maken zijn onder andere Joop Braakhekke (kookgek), Caroline De Bruijn (GTST), Erik de Vogel (GTST), Inge Ipenburg (Westenwind, GTST), Frans Molenaar (couturier), Jamai (Idolswinnaar), Henk Jan Smits en Eric van Tijn (jury Idols), Maik de Boer (stylist), Nebahat Albayrak (politicus), Hidde Maas (acteur), Harry Slinger (zanger), Tanja Jess (actrice), Rob Oudkerk (politicus), Lieke van Lexmond (Charlie in GTST), Fajah Lourens (Yasmin in GTST), Marit van Bohemen (presentatrice), Tom Egbers, Umberto Tan en Toine van Peperstraten (Studio Sport), Veldhuis&Kemper (cabaretiers), Viola Holt (presentatrice), Nationale Postcode Loterij ambassadeur Gaston Starreveld (presentator), Mental Theo (TMF) en Within Temptation (band). Welke bekende Nederlanders zich nog meer actief in zullen zetten voor de strijd tegen aids staat op www.stopaidsnow.nl.

STOP AIDS NOW! is blij dat zoveel bekende Nederlanders begaan zijn met de strijd tegen aids.

Inge Ipenburg: Drie miljoen mensen sterven jaarlijks door aids. Laten we dit echt gebeuren? Voor 5 euro kan een kind zonder hiv ter wereld komen. 5 euro voor een nieuw leven, en daar eet je geen boterham minder om. Je houdt er zelfs een mooie tas aan over, en een goed gevoel

Joop Braakhekke: "Een gezonde wereld met gezonde mensen maakt van onze maatschappij een krachtig, prachtig en leefbaar soort paradijs. Daar moeten we voor vechten. Daarom doe ik mee".

Jamai: Ik doe mee aan de ArtBag actie omdat ik hoop zo veel mogelijk mensen bewust te maken van het wereldwijde probleem dat AIDS is, en omdat ik op deze manier wil bijdragen aan een oplossing.

De ArtBag is een luxe draagtas verkrijgbaar in verschillende designs van Erwin Olaf, Jan Cremer, Dick Bruna, Astrid Engels, Piet Paris, Carli Hermès en Dadara. Deze gerenommeerde kunstenaars verlenen belangeloos hun medewerking aan de campagne. Dadara is op 27 november in de Bijenkorf om ter plekke zijn tas van een extra tekening te voorzien.

De ArtBags zijn vanaf 27 november op meer dan 800 verkooppunten in heel Nederland te koop. De ArtBag wordt voor 5 euro verkocht. Met dit bedrag kan STOP AIDS NOW! ervoor zorgen dat babys van hiv-geïnfecteerde moeders in ontwikkelingslanden zonder het virus geboren worden, een aidspatiënt in Namibië vijf dagen medicijnen kan krijgen of een schoolklas in Zuid Afrika wordt voorgelicht.

De productie van de ArtBag is mogelijk gemaakt met steun van de Nationale Postcode Loterij.