Amsterdam RAI

Veiligheid & Hulpverlening
30 jan 2004

VEILIGHEID & HULPVERLENING: Nieuwe vakbeurs voor de gehele veiligheidsketen

Amsterdam RAI vormt in november het decor voor het nieuwe vakevenement Veiligheid & Hulpverlening 2004. Tijdens deze beurs voor de gehele veiligheidsketen staat de fysieke en sociale veiligheid in de openbare ruimte centraal. Het evenement richt zich ondermeer op vakmensen uit sectoren als politie, brandweer, geneeskundige hulpverlening, particuliere beveiliging, douane, marechaussee en gemeenten. Veiligheid & Hulpverlening 2004 is van 25 tot en met 27 november 2004 in het Hollandcomplex van Amsterdam RAI.

De afgelopen jaren organiseerde Amsterdam RAI regelmatig de evenementen BRAND en Politievak. Op deze vakbeurzen stonden de brandweerfunctionaris en politie-agent centraal. Product Manager Jos van den Berg van Amsterdam RAI: Door de recente ontwikkelingen in de openbare orde en veiligheid in Nederland en de gevolgen hiervan voor het Nederlandse veiligheidsbeleid, lag een herziening van de concept van deze beurzen voor de hand. De beurs Veiligheid & Hulpverlening onderscheidt zich van bestaande evenementen in de markt, doordat het zich richt op de fysieke en sociale veiligheid in het publieke domein. Bovendien wordt het evenement onder andere gesteund door de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en ook het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is positief over het evenement.

Oplossingen en innovaties
Veiligheid & Hulpverlening 2004 brengt de hele veiligheidsketen in kaart. Op de beurs worden oplossingen geëxposeerd die de verschillende disciplines ondersteunen bij pro-actie, preventie, preparatie, repressie en nazorg. Speciale aandacht is er ook voor de samenwerking tussen de verschillende disciplines, zonder de specialismen van politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen uit het oog te verliezen. Dit levert een evenwichtige beurs op met een schat aan oplossingen en innovaties voor de dagelijkse praktijk.

Uitgebreid congresprogramma
Naast praktische toepassingen kent Veiligheid & Hulpverlening 2004 ook een uitgebreid congresprogramma. Dit wordt samengesteld in nauwe samenwerking met onder meer de NVBR, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) en het Ministerie van BZK.

Voor het aanvragen van de brochure en deelnemingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met het projectteam van Veiligheid & Hulpverlening 2004, Jos van den Berg, Amsterdam RAI, telefoon 020 549 12 12, e-mail: j.h.vd.berg@rai.nl

Amsterdam, januari 2004

Noot voor de redactie /