Amsterdam RAI

Veiligheid & Hulpverlening 2004
22 jul 2004

Symposium zelfredzaamheid van burgers tijdens vakbeurs veiligheid & hulpverlening 2004

Van 25 tot en met 27 november 2004 in Amsterdam RAI

In samenwerking met de regionale brandweer Amsterdam organiseert het COT (Institituut voor Veiligheids- en Crisimanagement) tijdens de vakbeurs Veiligheid & Hulpverlening 2004 een symposium over zelfredzaamheid en rampenbestrijding.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 26 november en gaat over 'zelfredzaamheid van burgers'. Wouter Jong van het COT: De overheid organiseert de rampenbestrijding wel voor de burgers, maar zelden mét de burgers. Tijdens het symposium wordt onder andere ingegaan op de mogelijkheden om de burger te betrekken bij de rampenbestrijding en hoe de burger zelf zijn rol bij de voorbereiding op de rampenbestrijding ziet. Jong: Voorts komen de middelen aan bod die de zelfredzame burger van de overheid aangereikt krijgt.

Boekpresentatie
Tijdens het symposium zal ook de boekpresentatie van 'Zelfredzaamheid bij rampen en zware ongevallen' plaatsvinden. Deze presentatie wordt georganiseerd door de regionale brandweer Amsterdam en het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT).

De vakbeurs Veiligheid & Hulpverlening 2004, van 25 tot en met 27 november in Amsterdam RAI, brengt de hele veiligheidsketen in kaart. Het evenement richt zich onder meer op vakmensen uit sectoren als politie, brandweer, geneeskundige hulpverlening, particuliere beveiliging, douane, marechaussee en gemeenten. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website
www.veiligheid-hulpverlening.nl.

Amsterdam, juli 2004

---
Noot voor de redactie /