Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Zilveren vierspanteam in het Expo Center

15/10/2004

Hengelo, 15 oktober 2004
Op donderdagavond 25 november staat het Expo Center in het Overijsselse Hengelo in het teken van de magnifieke menavond. Vijftien deelnemers in de rubrieken tweespan paard, vierspan paard en vierspan pony gaan de strijd met elkaar aan in het door
Wereldbekerparcoursbouwer Johan Jacobs uitgezette parcours. Drievoudig Wereldkampioen IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Mark Weusthof wonnen met elkaar deze zomer de zilveren teammedaille tijdens het WK vierspannen in Hongarije. Tijdens Expo on Horse zullen zij het tegen elkaar opnemen. Het drietal kan bovendien sterke concurrentie verwachten van de Twentse manegehouder Herman ter Harmsel, die vorig jaar vriend en vijand verrastte door achter Koos de Ronde op de tweede plaats te eindigen. Ook in de tweespanrubriek zijn de Twentse menners sterk vertegenwoordigd. Raymond Letteboer, Tom Engbers en Rens Egberink zullen het hun concurrenten, waaronder de winnaar van vorig jaar Jan Borneman, niet gemakkelijk maken. Bij de ponyvierspannen zullen onder andere vader en zoon Aart van de Kamp voor spektakel zorgen.
Naast de individuele overwinningen wordt er dit jaar in Hengelo ook gestreden om de 'Team Driving Challenge.' De deelnemers worden ingedeeld in vijf teams, bestaande uit een tweespan paard, een vierspan paard en een vierspan pony. Het team met de snelste tijden over de twee manches gaat met een extra bonus én een startbewijs voor de indoor menwedstrijd van Jumping Amsterdam naar huis. Meer informatie:

www.hippischhengelo.nl

Koos de Ronde-winnaar bij de vierspannen Expo on Horse 2003