Het Nederlandse Rode Kruis

Vanaf donderdag 25 november is iedere week Gabbers & Gasten te zien op Yorin. Tien jongeren worden in drie weken klaargestoomd om als vrijwilligers een vakantiehotel van het Rode Kruis te runnen. Gabbers & Gasten draait om Anita, Arjan, Carlos, Damanja, Donny, Linda, Michel, Sherlon, Ted en Thomas; jongeren met een onzeker toekomstperspectief.

De uitdaging aangaan
Toch gaan zij de uitdaging aan om het Rode Kruis vakantiehotel ´De Valkenberg´ in Rheden te runnen. Dit na een intensieve opleiding van drie weken tot Rode Kruis-vrijwilliger. In het hotel houden vijftien jonge gehandicapten vakantie. De jongeren zijn verantwoordelijk voor het koken, serveren, opruimen van de kamers en opmaken van de bedden. Verder begeleiden zij de gasten tijdens excursies, als zij naar de wc willen en als zij naar bed gaan.

Realitydrama
Gabbers & Gasten is een realitydrama. De camera volgt de jongeren en hun belevenissen op de voet. De ontroering. De ruzies. Het ontstaan van nieuwe inzichten. De confrontaties met oude gewoontes. De verantwoordelijkheid drukt zwaar. Houden ze het allemaal wel vol? Het mag duidelijk zijn: het gaat niet over rozen.

Gabbers & Gasten: vanaf donderdag 25 november, Yorin, 20.30 uur