Ingezonden persbericht


Persbericht

Seminar 'Praktijkervaringen Scenariodenken'

Bilthoven, 8 november 2004. Scenariodenken is een middel om gestructureerd na te denken over de toekomst en op basis daarvan strategie en beleid te maken. CIBIT organiseert 25 november in samenwerking met www.scenariodenken.nl een seminar over recente praktijkervaringen met scenariodenken.

Na een inleidende presentatie van Ben Römgens (CIBIT/scenariodenken.nl) over een internationaal scenarioproject voor de waddenregio en een plenaire presentatie van Harm van den Heilgenberg (RIVM) over 'Wereldbeelden en toekomstverwachtingen van Nederlanders', vinden paralelle workshops plaats:
Organisatie Workshopleider Titel workshop
TNO Telecom A. Maas Simulaties en Gaming
CIBIT R. van der Spek J. Schuurman Trendanalyse UITJE A. Uittenbogaard Verhalen vertellen
Scenariodenken.nl B. Römgens Maatschappijbeelden

Het seminar 'Praktijkervaringen Scenariodenken' wordt gehouden in conferentiecentrum de Vechtsebanen, Mississippidreef 151-161 te Utrecht.

Dit seminar is een initiatief van CIBIT en www.scenariodenken.nl. Scenariodenken.nl is hét platform voor iedereen in Nederland die scenariodenken gebruikt als hulpmiddel bij beleids- en strategievorming. Registratie bij www.scenariodenken.nl is kosteloos en geregistreerde leden mogen gratis naar het seminar. Sinds de start in 2003 heeft scenariodenken.nl meer dan 400 leden mogen verwelkomen. Inmiddels hebben meer dan 50 scenariodenkers zich aangemeld voor het seminar.

Agenda:
Data: 25 november 2004
Tijd: 13:00 uur -- 20:00 (inclusief buffet)
Locatie: Conferentiecentrum de Vechtsebanen, Utrecht Kosten: gratis (na registratie op www.scenariodenken.nl) Info: www.scenariodenken.nl