Gemeente Haarlem


11 november 2004

300/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Naar de middelbare school met dyslexie: informatieavond

Het Makkelijk Lezen Plein van de Stadsbibliotheek Haarlem organiseert op donderdag 25 november 2004 een informatieavond voor ouders van dyslectische kinderen in groep 7 en 8. Op deze informatieavond zullen Henny Dammann en Lilian Slop van oudervereniging Balans praktische tips en adviezen geven.
Begin november is er op een informatieavond van het Makkelijk Lezen Plein informatie gegeven over hoe je tot een goede schoolkeuze komt voor een dyslectisch kind door een deskundige van de onderwijsbegeleidingsdienst. De informatieavond van 245 november is daar een aanvulling op.
Henny Dammann en Lilian Slop van oudervereniging Balans, afdeling Kennemerland, zullen informatie geven over de problemen waar een dyslectisch kind tegenaan kan lopen in het voortgezet onderwijs. Zij hebben hierover niet alleen ervaring vanuit hun positie als ouder van een dyslectisch kind, maar ook vanuit hun rol als remedial teacher van kinderen met leerproblemen. Als contactpersoon van de oudervereniging Balans krijgen zij bovendien veel te horen over de praktijk van het dyslexiebeleid van scholen in de regio.
Op deze avond wordt ingegaan op vragen als: hoe stel je je als ouder op tegenover de school? Wat kun je verwachten van een school en wat niet? Wat kun je als ouder zelf doen? Hoe kun je je kind begeleiden?
Daarnaast geven Henny Dammann en Lilian Slop praktische tips, bijv. over methodes waarmee kinderen makkelijker hun Engelse, Franse en Duitse woordjes kunnen leren.
Na de pauze kunt u uitvoerig vragen stellen en ervaringen uitwisselen met hen en met andere ouders die een dyslectisch kind op een school voor voortgezet onderwijs hebben.
De avond wordt gehouden in de Stadsbibliotheek Haarlem, Gasthuisstraat 32, Haarlem, van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang bedraagt E 3, -. Kaarten zijn te verkrijgen in de centrale bibliotheek, in filiaal Noord en filiaal Schalkwijk. Ook aan de zaal kunt u kaarten kopen.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 511 53 00 of via de consulent Makkelijk Lezen, Nanda Geuzebroek: n.geuzebroek@haarlem.nl.

---

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
- Nanda Geuzebroek, consulent Makkelijk Lezen, e-mailadres: n.geuzebroek@haarlem.nl
- Erna Houwers, jeugdbibliothecaris, e-mailadres: e.houwers@haarlem.nl
Telefonisch zijn bovenstaande personen bereikbaar via: 023 - 511 53 00.

Dit bericht is bestemd voor ouders van dyslectische kinderen. Deze zijn vaak zelf ook dyslectisch. Wilt u daarom in de titel van het bericht het woord dyslexie of dyslectisch opnemen?

Sector SB / Communicatie
Stadsbibliotheek
Hanneke Idema
023-5115310
---- --