OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND
http://www.ou.nl

Computers op school: de hype voorbij?

Zo langzamerhand heeft iedere zichzelf respecterende school kamers vol computers staan want 'die computers zijn nodig voor het onderwijs'. Maar is dat wel zo? Is het onderwijs zoveel beter als er een computer met of zonder Internet bij wordt gebruikt? En wat betekent het voor het sociale klimaat op school? Kunnen we niet net zo goed al die schoolcomputers weer bij het grof vuil zetten zoals wij dat 20 jaar geleden ook met de talenpractica deden? Lange tijd lieten vooral de voorstanders van leren met ICT zich horen, maar de laatste tijd klinken er ook steeds kritischer geluiden.

Zin en onzin van leren met ICT
De conferentie Zin en onzin van leren met ICT brengt de partijen bij elkaar. Op 25 november gaan docenten, studenten en onderzoekers met elkaar in discussie over ICT in het onderwijs. Het plenair debat - onder leiding van Paul Kirschner, hoogleraar Onderwijstechnologie aan de Open Universiteit Nederland - wordt gevoerd door onderwijsgevende Wim Didderen. (Scholengemeenschap Sintermeerten Heerlen), Johan van Braak (Universiteit Gent) en Koen Geven (Landelijke Studenten Vakbond). Na de middag zijn er parallelsessies. Daarin wordt gediscussieerd over onderwerpen als ICT in bedrijfsopleidingen; Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie; ICT-beleid en -organisatie; ICT en lerarenopleiding/leraarsgedrag; ICT in onderwijs en samenleving. Vertegenwoordigers uit de onderwijspraktijk presenteren hun ervaringen met ICT en bespreken hun ideeën, vragen en problemen met het onderzoeksveld.

De conferentie vindt plaats op de campus van de Open Universiteit Nederland te Heerlen en is georganiseerd door de Vereniging voor Onderwijsresearch (VOR). Docenten, schoolleiders en andere praktijkverzorgers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de conferentie. Voor meer informatie, zie de website: www.ou.nl/open/vor.

NVDR:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marga Winnubst, Bureau bestuursondersteuning van de Open Universiteit Nederland. (Marga.Winnubst@ou.nl; tel.: 045 5762646).

15 nov 04 13:25