PERSBERICHT - 2004-11-15

Persuitnodiging presentatie plan van aanpak Rivierenland 2005

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland nodigt vertegenwoordigers van de media uit voor de perspresentatie van het Plan van Aanpak Rivierenland 2005. Deze vindt plaats op donderdag 25 november van 09.00 uur tot 10.00 uur in Cultureel Centrum Dn Bogerd, Van Heemstraweg 53 in Druten.

Nieuwe organisatie
Sinds de oprichting is RBT Rivierenland hard bezig om de regio Rivierenland voor eens en voor altijd toeristisch op de kaart te zetten. Dat gebeurt volgens een marktgerichte aanpak.

Het Plan van Aanpak reageert op toeristische trends in de markt en combineert dit met de speerpunten die voortkomen uit gemeentelijke en provinciale visies en wensen van ondernemers en belanghebbende partijen uit de regio Rivierenland. Belangrijk is wat vervolgens gebeurt om de doelstellingen daadwerkelijk te realiseren.

Tijdens de presentatie legt directeur Richard de Bruin uit hoe we deze doelstellingen willen bereiken en welke middelen we daarvoor inzetten.

Nieuwe aanpak
De aanpak van RBT Rivierenland is op een nieuwe leest geschoeid; vooral vernieuwend als het gaat om de informatiestromen. Internet neemt daarbij een belangrijke plaats in, net als een nieuwe manier van informatieverspreiding. Geen kasten en rekken met folders meer, maar compacte, milieuvriendelijke, goedkope en multifunctionele informatievoorziening. Informatie die geleverd wordt op de plek waar de toerist/recreant komt, bij de toeristische ondernemer.

Tijdens de persbijeenkomst wordt de nieuwe inrichting gepresenteerd en de internetsite gelanceerd.

Nieuwe huisstijl
Belangrijk onderdeel van de presentatie is de onthulling van de nieuwe Rivierenland-huisstijl. Maandenlang is er gewerkt naar een huisstijl die qua sfeer past bij het gehele gebied en waar in eerste instantie de consument, maar ook de ondernemers, overheden en inwoners zich door aangesproken voelen.

Neem voor aanmelding en meer informatie omtrent de persbijeenkomst of de aanvraag van interviews contact op met:

RBT Rivierenland
Judith Freijser
tel: 0344 636 894
e-mail: judith@toerisme-rivierenland.nl.

Routebeschrijving

Vanaf A15
Afslag 34 richting Leeuwen (nog 15 minuten) over de prins Willem Alexander brug, aan het einde links richting Druten. U bent al op de van Heemstraweg (N322). Ga alsmaar rechtdoor richting Druten. Volg de weg tot aan het informatie bord aan de rechterzijde. Direct aan de linkerzijde over het bruggetje vindt u Cultureel Centrum Dn Bogerd.

Vanaf A2 (noorden)
Komt u uit het noorden over de A2 ga dan bij Knooppunt DEIL de A15 op richting Nijmegen en zie dan de route "Vanaf A15 hierboven.

Vanaf A2 (zuiden)
A2, Afslag 19 Kerkdriel, (nog 30 minuten). Ga onder aan de afslag links, dan op de rotonde richting Nijmegen (dit is al de van Heemstraweg (N322)). Blijf deze weg volgen richting Druten. Volg de weg tot aan het informatie bord aan de rechterzijde bij Druten. Direct aan de linkerzijde over het bruggetje vindt u Cultureel Centrum Dn Bogerd.

Vanaf A50 en A73
Bij Knooppunt Ewijk, N322 richting Druten, (nog 8 minuten) volg de N322 richting Druten, neem afslag Druten ga bij de eerste twee rotondes rechtdoor, de derde rotonde ¾ rond en na 100 meter aan de rechterzijde over het bruggetje vindt u Cultureel Centrum Dn Bogerd.

Adres lokatie:
D'n Bogerd:
Van Heemstraweg 53
6651 KH Druten
Telefoon: 0487 517 127