Nederlandse Politiebond


Ledenvergadering NPB-afdeling Drenthe

Gepubliceerd: woensdag 17 november 2004.

De NPB-afdeling Drenthe nodigt haar leden uit voor de afdelingsvergadering op donderdag 25 november 2004. De locatie is deze keer Hotel Erkelens, Grolloërstraat 1 te Rolde.

Wat niemand zal verrassen is dat door hoofbestuurder Jan Willem van der Pol tekst en uitleg zal worden gegeven over het bereikte sociaal akkoord. Heb je vragen of wil jij je mening geven over dit akkoord, laat deze horen!! Wij willen graag weten hoe over dit akkoord gedacht wordt. Het officiële standpunt van de bond(en) komt in een later sta- dium, maar het hoofdbestuur en de bondsraadleden willen graag (= moeten!) daarvoor wel uw mening weten.

Arbeidstijdenfricties
Ook komen andere actuele zaken aan de orde, zoals de bemoeienis van het hoofdbe- stuur (op verzoek van de NPB-Drenthe) vanwege het voortdurend intrekken van vrije dagen en de wekelijkse geplande rusttijden van onze collega's met voorwendselen van calamiteiten en/of onjuiste gronden. Deze kwestie ligt momenteel bij de minister van Binnenlandse Zaken.

Reorganisaties
Onze politieorganisatie is volop in beweging als gevolg van allerlei reorganisaties en vanwege de in opkomst zijnde functiematrix en de daarbij behorende nieuwe functie- beschrijvingen. Verschillende vakbondskaderleden, zoals OC-, OR- en RGO-vertegen- woordigers zijn hiermee druk doende. Ook zij willen graag uw mening horen.

NPB weer op eigen benen
De verzelfstandiging van de NPB (ontvlechting met ABVAKABO FNV) is per 22 december 2004 een feit. Jan Willem zal uiteenzetten wat de gevolgen hiervan zijn en hoe één en ander nu georganiseerd gaat worden. Tevens is Rianne Wisselink aanwezig als NPB-districtsbestuurder van diverse (noordelijke) politieregio's (ook Drenthe) en zal zij zich voorstellen.

Wij hopen op jullie aanwezigheid!!!

Na 22 december 2004 is dus NPB zelfstandig en heeft dan weer zijn eigen organisatie en bereikbaarheid (gewijzigde telefoonnummers). U wordt op de hoogte gehouden via de NPB-magazine 'de Politie' en www.politiebond.nl.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 17 11 2004 NPB