Time : 10:36:49 AM
Date : Monday, November 22, 2004
Sender Name: skillsbelgium

Nationale Finales met het oog op de "INTERNATIONALE BEROEPENWEDSTRIJD - HELSINKI 2005"

Op 25 en 26 november eerstkomende zullen in verschillende opleidingscentra uit de Brusselse regio en omstreken de Nationale Finales worden georganiseerd. Tijdens deze finales zal het team worden geselecteerd dat in mei 2005 de Belgische driekleur zal verdedigen tijdens de Internationale Beroepenwedstrijd in Helsinki. De resultaten zullen worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie inclusief verrassingsanimatie en concert in aanwezigheid van mevrouw Françoise Dupuis, Brussels Minister van Onderwijs, mevrouw Marie Arena, Waals Minister van Onderwijs en de heer Fons Leroy, kabinetschef van Vlaams Minister Frank Vandenbroucke. Deze prijsuitreiking vindt plaats in AutoWorld, Jubelpark 11 te Brussel op 27 november vanaf 17 uur. (Gedetailleerd programma op www.skillsbelgium.be).

Deze finales worden georganiseerd door SkillsBelgium (voorheen COBECOM - Comité Belge pour les Concours des Métiers), in samenwerking met de gewestelijke Vormings- en Competentiecentra en de instellingen van het technisch en beroepsonderwijs. Het Belgische team, dat bestaat uit jongeren onder de 22 jaar, zal onze nationale knowhow in 17 verschillende beroepen verdedigen, gaande van steenhouwen tot mechatronica, van banketbakkerij tot grafische kunsten (de volledige lijst kan op de website worden geraadpleegd).

De hoofddoelstelling van SkillsBelgium is het valoriseren van de technische en vakopleidingen voor beroepen waarin er een nijpend gebrek aan arbeidskrachten is. Zo wil de organisatie ijveren voor een beter evenwicht tussen het aanbod en de vraag naar werk en de strijd aanbinden tegen de werkloosheid in België.

SkillsBelgium is het officiële Belgische lid van WorldSkills, het inrichtend comité van de Internationale Beroepenwedstrijd, een internationale wedstrijd die al meer dan 40 jaar om de twee jaar wordt georganiseerd in een van de 40 deelnemende landen en waarbij 40 beroepen aan bod komen.

Neem voor meer informatie contact op met het SkillsBelgium-team: Pierre Detavernier, coördinator
Tel.: 0475 65 09 21 - 02 269 77 34
pierre.detavernier@skillsbelgium.be