Ingezonden persbericht


ANTIEK EN BROCANTE MARKT IN DE POSTHOORNKERK

De neogotische POSTHOORNKERK aan de Haarlemmerstraat is de eerste kerk in Amsterdam van P.J.H. Cuypers, die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum zou ontwerpen. De kerk, een kruisbasiliek met driebeukig schip en klaverbladvormige koorpartij, moest op een klein bouwterrein gerealiseerd worden en kreeg daarom twee galerijen boven elkaar. De bouw begon in september 1861.

De in onbruik geraakte kerk dreigde in de jaren tachtig van de vorige eeuw gesloopt te worden, maar in 1986 werd dit dankzij de Stichting de Posthoornkerk voorkomen. De kerk werd gerestaureerd en wordt sindsdien verhuurd als kantoorruimte én als ruimte voor onder meer recepties en diners, terwijl er op de zondagochtenden een kerkdienst plaatsvindt.

Begin 2005 gaat de Posthoornkerk, waarvan Stadsherstel Amsterdam N.V. sinds 1996 eigenaar is, weer in de steigers voor groot onderhoud en bouwkundige aanpassingen op de begane grond.

Vóór die tijd zal deze fraaie kerk voor het eerst in haar geschiedenis het toneel zijn van een ANTIEK EN BROCANTE MARKT. Deze vindt plaats van:

donderdag 25 t/m zaterdag 27 november 2004

Ongeveer 15 exposanten zullen dan in deze sfeervolle ambiance hun antieke en brocante spullen te koop aanbieden. De markt is gratis toegankelijk en zal geopend zijn op:

donderdag 25 en vrijdag 26 november van 12.00 tot 18.00 uur

zaterdag 27 november van 10.00 tot 18.00 uur

Het is meteen een goede gelegenheid om de Posthoornkerk eens van binnen te bekijken. De kerk is gelegen aan één van de leukste winkelstraten van Amsterdam, de Haarlemmerstraat.

Posthoornkerk

Haarlemmerstraat 124-126

Meer informatie vindt u op de website van Stadsherstel Amsterdam, www.stadsherstel.nl