Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Uitnodiging voor de pers

Scholen genomineerd voor Onderwijsprijs Noord-Brabant 2004


De jury van de Onderwijsprijs Noord-Brabant heeft bekendgemaakt welke scholen dit jaar kans maken op deze provinciale prijs. In de categorie primair onderwijs zijn dat: Jenaplanschool Antonius Abt uit Bokhoven, Basisschool Het Rondeel uit 's-Hertogenbosch en Basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer. In de categorie voortgezet onderwijs zijn de drie genomineerden: Merletcollege uit Cuijk, Hooghuis Lyceum locatie Oss-Zuid/West en Rythovius College, gevestigd te Eersel. Ook de categorie Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie (bve) kent drie genomineerde scholen: ROC Ter AA uit Helmond, Koning Willem I College uit 's-Hertogenbosch en ROC Midden-Brabant uit Tilburg.


Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 25 november a.s. in de Bois-le-Duczaal van het provinciehuis te 's-Hertogenbosch maakt de heer W. Luijendijk, gedeputeerde voor o.m. onderwijs in Noord-Brabant, bekend aan welke scholen de eerste prijs wordt uitgereikt. De drie winnaars ontvangen een speciaal ontworpen trofee en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2004 in het Beatrixtheater te Utrecht.

De inzendingen voor de Onderwijsprijs Noord-Brabant maken deel uit van een onderwijs-tentoonstelling die op de avond van de prijsuitreiking te zien is in het provinciehuis. De presentatie is in handen van Gerard van Maasakkers.
De Onderwijsprijs Noord-Brabant is een onderdeel van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In elke provincie hebben scholen een informatiepakket ontvangen met de oproep een activiteit of project in te zenden uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury beoordeelt de inzendingen uit de eigen provincie. De jury wordt dit jaar gevormd door J. Aantjes, lid Hoofdbestuur Algemene Onderwijsbond, regio Noord-Brabant; H. Dielis, docent BS De Windroos, Geldrop (winnaar Onderwijsprijs Noord-Brabant 2002); L. Donders, Chef nieuwsredactie Omroep Brabant RTV; E. Sacan, lid Provinciale Staten (PvdA).

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) te Nijmegen. De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provinciebesturen. Alle ingezonden projecten zullen binnenkort zijn te vinden op website www.onderwijsprijs.nl




Provincie Noord-Brabant