CDA

CDA
23-11-04
25 november: toespraak Marja van Bijsterveldt over thematiek jubileumjaar

In 2005 bestaat het CDA 25 jaar. Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt zal op donderdag 25 november a.s. om 17.30 uur in café brasserie Dudok (Hofweg 1) te Den Haag in haar toespraak tijdens het Rondje CDA ingaan op de politiek-inhoudelijke thematiek van het jubileumjaar.

Ter gelegenheid van het jubileum heeft het partijbestuur een commissie ingesteld onder leiding van Sjaak van der Tak (burgemeester van Westland, lid van het partijbestuur en oud-wethouder te Rotterdam). Van der Tak zal ook aanwezig zijn tijdens het Rondje CDA.

Naast Van der Tak hebben onder meer Herman Wijffels (voorzitter SER), Hans Borstlap (lid Raad van State), vice-fractievoorzitter Gerda Verburg, oud-CDJA-voorzitter Loek Schueler, Jan Post (algemeen directeur Rode Kruis) en Eerste Kamerlid Rene van der Linden zitting in de commissie.

Fractievoorzitter Maxime Verhagen, partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt, WI-directeur Ab Klink en de directeur van het partijbureau Meindert Stolk zijn adviserende leden van de commissie.

In haar toespraak zal partijvoorzitter Van Bijsterveldt ingaan op de taak van de commissie en de politiek-inhoudelijke thematiek die centraal staat tijdens het jubileumjaar.

Na afloop van haar toespraak is er de gelegenheid vragen te stellen.

Rondje CDA is een gezamenlijk initiatief van het landelijk CDA en het CDA-Den Haag. Elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van de maanden december, juli en augustus) houdt een prominente christen-democraat in Dudok een korte toespraak, waarna er ruimte is voor debat. Eerder waren minister De Geus en fractievoorzitter Verhagen te gast bij het Rondje CDA. De bijeenkomst begint om 17.30 uur en duurt tot 18.30 uur.