Gemeente Hoogeveen

24 november 2004

'De ontdekking van Hoogeveen'

In de raadszaal van het gemeentehuis wordt donderdag 25 november het schilderij âDe Ontdekking van Hoogeveenâ onthuld. Het is een tweeluik van kunstenaar Gerard van de Weerd uit Hoogeveen. Van de Weerd vertelt voor de feestelijke onthulling hoe het schilderij tot stand gekomen is en draagt het daarna over aan de gemeente.

Naast de onthulling van het schilderij is er aandacht voor het boek dat de totstandkoming van âDe ontdekking van Hoogeveenâ beschrijft. In dit boek is de eerste schets tot en met de voltooiing van het schilderij vastgelegd. Het eerste exemplaar van het boek wordt aangeboden aan de schrijver, de heer Jan Veenstra.

Ontstaan van de opdracht

Het idee voor een schilderij voor de gemeente is ontstaan na een bezoek aan het atelier van Van de Weerd tijdens de raadsexcursie van 2003. Daarna volgden gesprekken tussen Van de Weerd en het college. Tijdens deze gesprekken heeft Van de Weerd aangegeven dat hij graag wil dat het schilderij in een publieksruimte komt te hangen. In december 2003 gaf het college groen licht, waarna Van de Weerd aan de slag kon met het schilderij dat in de raadzaal wordt opgehangen.
---

24 november 2004

Gemeente voor derde keer op beurs Bouwplan

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november is er voor de derde keer een beurs Bouwplan in Hoogeveen. Wethouder Jan Stoefzand verricht vrijdag 26 november om 14.00 uur de opening in sportcentrum ât Noord aan de Terpweg. Dat gebeurt op een ludieke wijze. De beurs over bouwen en wonen heeft dit jaar als thema kleurrijk wonen.

Erflanden

De gemeente Hoogeveen staat op de beurs met een stand op het Erflandenplein. Daar geeft de gemeente onder ander informatie over de vrije kavels in het Bosmilieu in Erflanden. In het Bosmilieu worden begin 2005 34 kavelsvoorvrijstaandewoningenuitgegeven.Dekavels variëren van 552 m2 tot 1773 m2. De gemiddelde grondprijs is â¬187,50 per m2 exclusief btw. Op het Erflandenplein staan naast de gemeente ook de partners in het project Erflanden, Bouwfonds Ontwikkeling en Heijmans Vastgoed.

Verder geeft de gemeente informatie over kavels in Nieuwlande, Hollandscheveld en Pesse. In de stand van WOPKrakeel, Woonconcept en makelaar Woonaccent kunnen bezoekers terecht voor informatie over de wijk Krakeel.

Openingstijden

De openingstijden van Bouwplan 2004 zijn:

* Vrijdag 26 november 2004 van 14.00 uur tot 21.30 uur
* Zaterdag 27 november 2004 van 10.00 uur tot 17.00 uur